Rejtőzködő jobbikosok a képviselő-testületekben

Magyar Nemzet: A katonák keveset, a szakértők sokat keresnek. Népszava: Hogyan működik majd együtt a Fidesz a szélsőjobbal? Vas Népe: A Rábában eltűnt mikulás fotói.

Az igazi katonák kevés pénzt kapnak, pedig a Honvédelmi Minisztérium háttérintézményeiben nagy fizetésért dolgoznak - állítja a Magyar Nemzet Szegény katonák, gazdag HM-cégek című cikkében. „Miközben a Magyar Hondvédség alakulatoknál szolgáló tagjai a többletjuttatásaik megóvásáért harcolnak, csak a honvédelmi tárca három haditechnikai részvénytársaságában több mint 2500 alkalmazottat foglalkoztatnak havi 20-250 ezer forintos fizetésért.

A cégek 2007-es, csaknem 42 milliárd forintra tehető árbevételeiből több mint kétszázezer forint pluszpénzhez juthattak volna a laktanyában szolgálók havonta. Az árbevételek felosztásával számolni persze demagógia volna, hiszen a cégek olyan szolgáltatásokat nyújtanak, amelyekre nyilván szüksége van a honvédségnek, de az már a hadsereg jelentős része szerint is igencsak kérdéses, valóban jól sáfárkodtak-e ezekkel a bevételekkel. Az említett cégeknek ingatlanjaik, eszközállományuk fenntartásán és a dolgozók bérköltségének kifizetésén túl jelentős összegeket kell fordítaniuk azoknak a szaktanácsadóknak a tiszteletdíjára is, akik számtalan esetben nyugállományú katonatisztként kapnak státust."

A Népszava szerint sok olyan - egyelőre más pártot képviselő - politikus van önkormányzati testületekben, aki majd a Jobbik képviselője lesz. „Egyelőre megjósolhatatlan, miképpen működne együtt a Fidesz és a Jobbik a következő parlamenti választás után. Az viszont tény, hogy egyes képviselő-testületekben vagy önkormányzati külső bizottságokban több jobbikos politikus is - amolyan rejtőzködő ember módjára - más párt színeiben foglalhat helyet.

Egyes szakértők arra is felhívják a figyelmet, hogy a Fideszben látszólag még nincs kikristályosodott álláspont arról, mit kezdjenek a Jobbikkal. Feltehetően a Fidesz végső döntését az országgyűlési választások eredményei határozzák meg: ha a polgári párt kormányzóképes többséget szerez, akkor nem valószínű, hogy együttműködne a szélsőjobbal, ha viszont a Jobbikon múlna a kormányalakításhoz szükséges helyek száma, akkor már bármi elképzelhető."

Feladták! Nem keresik tovább a Rábába gyalogolt mikulást! - adja hírül a Vas Népe. „Már a folyó környékén is befejezték a kutatást, húsz-harminc rendőr, tűzoltó és több civil is hiába kereste az áradó Rábában Rábahidvégnél szombaton 11-kor eltűnt helybéli piros ruhás mikulást. Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: az ötvenéves férfi keresésében huszonöt-harminc tűzoltó, rendőr vett részt. A késő esti órákig keresték a megáradt, gyors sodrású vízben, de miután nem találták meg, a folyó környékén befejezték a kutatást.

A férfi eltűnése miatt közigazgatási eljárás keretében indult vizsgálat. A parton nézelődők közül valaki mobiltelefonján rögzítette a férfi vízbe merülését. A rendőrség átvizsgálta a képfelvételt, de később visszaadták, mert szerintük nem tartalmazott olyan érdemi információt, amely miatt le kellett volna foglalniuk." (A képek az újság honlapján láthatók.)

Három országon, Szlovákián, Magyarországon és Románián át összesen 450 kilométert futnak a vámosok a következő napokban - írja a Kelet-Magyarország. A pénzügyőrök ultramaratoni stafétája ma délelőtt a szlovákiai Vámosbalogról indul, és minden olyan várost, falut érint, amelyiknek a nevében a vám szó szerepel. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében két vámos település szerepel az útvonalon, Vámosatya, ahol az esemény apropóján tájházat adnak át, és Vámosoroszi. Innen a romániai Vámoslázra vezet az út, majd a résztvevők szombaton a Hajdú-Bihar megyei Vámospércsen érnek célba, ahol aznap kezdődik a hagyományos Vámos Települések Találkozója.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.