Rejtélyes törpekecske-múmia a padláson

Négymilliárdért átépítik Nyíregyháza belvárosát, tisztázták a vizsgálatok az ingatlanügyekkel vádolt nagykanizsai polgármestert. Egyiptológus készít szakvéleményt egy szombathelyi padláson talált állatmúmiáról, Vásárhelyen pisztollyal válaszoltak az ablakon bedobott kőre, és dobra verik a pécsi tüdőszanatórium épületét a Mecsek oldalában. Vidéki lapszemle.

Négymilliárd Nyíregyháza belvárosára

A városházán ügyfélszolgálati centrum épül, cserélik a sétálóutca burkolatát és az üzletek portáljait, bővítik és átépítik a házasságkötő termet, lámpás csomópontokat alakítanak ki a legforgalmasabb kereszteződésekben, kerékpárutakat létesítenek, és több teret is felújítanak – egyebek mellett ezek a feladatok szerepelnek abban a négymilliárdos programban, amelynek kivitelezése áprilisban kezdődik Nyíregyházán. Az Integrált Városfejlesztési Stratégia konkrét elemeiről hétfőn dönt a képviselő-testület – írja a mai Kelet-Magyarország. A megyei jogú városok városrehabilitációra uniós támogatást vehetnek igénybe, a szabolcsi megyeszékhely hét év alatt négymilliárd forintot.

Nagykanizsa: költséges vádaskodás

Két ügyben is vizsgálat indult a közelmúltban Nagykanizsa polgármestere, Marton István ellen, ám a Zala Megyei Főügyészség megállapította, hogy a városvezető egyik esetben sem követett el bűncselekményt – írja pénteki számában a Zalai Hírlap. Az újság emlékeztet arra: a kanizsai közgyűlés két ingatlan-vásárlási ügy miatt vonta felelősségre a polgármestert. Marton István a történtek kapcsán a lapnak megemlítette, hogy a vádaskodások, az ellene indított eljárások - egyebek mellett az ügyvédi díjak, a több ezer oldalas iratanyag kezelése miatt - „milliós nagyságrendű” kiadást okoztak a városnak.

Vas Népe: Időszámítás előtti múmia a padláson

„Tevemúmia” feliratot visel a doboz, amit a szombathelyi Keppel Csilla talált a Smidt Múzeum padlásán. Nagyapja, Smidt Lajos gyűjtő még 1945 előtt szerezhette, írja a Vas Népe pénteken. – A dobozban olyan mumufikált kistestű, növényevő állatka van, amilyeneket az időszámítás előtti 3. században tettek sírmellékletekbe, mondja a gyűjtő unokája, a múzeum igazgatója. Törpekecskéről lehet szó. Februárban a Szépművészeti Múzeumból érkezik Szombathelyre egyiptológus, aki szakvéleményt készít.

Délmagyarország: Kő és gázpisztoly Vásárhelyen

Kővel dobták be tegnap egy hódmezővásérhelyi panellakás ablakát. A hatalmas csörömpölésre az egyik lakó, egy hölgy előrántotta engedéllyel tartott gázpisztolyát, és ijedtében el is sütötte – szerencsére senki sem sérült meg, és anyagi kár sem keletkezett a lövés nyomán. A városban eredetileg az a hír keringett, hogy „belőttek” a Kaszap utcai lakásba, ám ezt a rendőrségi szemlebizottság egy jókora követ talált az ablaküvegen lévő, öklömlyi lyuk alatt. A kő a közeli vasúti töltésről származott. A rendőrség az egyelőre ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást indított.

Eladják a pécsi tüdőszanatóriumot

Január végéig kiürítik a Baranya Megyei Kórház tüdőszanatóriumát, írta pénteken a Pécsi Napilap internetes hírportálja. A  pécsi épületben folytatott gyógyítómunkának a kórház más ingatlanjai adnak ezután helyet, a szanatórium bezárása nem jár elbocsátásokkal. A kórházat fenntartó baranyai önkormányzat szakmai és gazdasági megfontolásból határozta el az 1970-es években épített szanatórium értékesítését. A Mecsek oldalban álló épületért és az azt övező öt hektáros parkért legalább 1,4 milliárd forintot remél a megye, s a befolyt pénzből a kórház 1,8 milliárdos adósságát akarják csökkenteni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.