Régi pártja százmilliókra perli Bokrost és Dávid Ibolyát

Több százmillió forintra perli az MDF két egykori vezető politikusát a párt utódszervezete a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség - tudta meg az ATV.

Makay Zsolt, az JESZ (leánykori nevén: MDF) elnöke az ATV híradójának elmondta: Bokros Lajostól 280 millió, Dávid Ibolyától 70 millió forintot követelnek a bíróságon.

A JESZ átvilágította a jogelőd MDF gazdálkodását, és arra jutott, hogy Dávid Ibolya volt elnökként több, a párt számára előnytelen szerződést kötött, ennek részleteiről azonban a JESZ vezetői egyelőre nem árultak el részleteket.

Bokros Lajostól 280 millió forintot követelnek kárpótlásként, Bokros ugyanis az MDF színeiben indult és jutott mandátumhoz 2009-es európai parlamenti választáson, idén januárban azonban a felszólítás ellenére sem adta vissza mandátumát a pártnak.

Bokros akkor azt közölte: megtartja mandátumát, mert a Magyar Demokrata Fórum vezetői a választás előtt arra kérték fel, hogy párton kívüliként vállalja az EP-választások során az MDF-lista vezetését, képviselői mandátumot pedig programja alapján a választók bizalmából kapott - olvasható az atv.hu weboldalon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.