Régi-új módon működik Angyalföld

Angyalföldön nem választott maga mellé külsős alpolgármestert Tóth József, a XIII. kerület újraválasztott polgármestere. A képviselő-testület alakuló ülésén a korábbi helyettesek kaptak megbízást a következő négy évre is.

Kedden megalakult a XIII. kerületi önkormányzat képviselő-testülete. A helyi választási bizottság elnökének beszámolója után a polgármester és az önkormányzati képviselők átvették a megbízólevelüket.

Az már korábban eldőlt, hogy Angyalföld polgármestere újra az MSZP-s Tóth József lett, mellette – a fővárosban, de az országban is egyedülálló módon – mind a 14 egyéni választókerületben MSZP-s jelöltek végeztek az élen. A választáson kapott szavazatok alapján a kompenzációs listán a Fidesz-KDNP négy, az LMP és a Jobbik egy-egy mandátumot szerezett az új képviselő-testületben, így Tóth József biztos többséget tudhat maga mögött.

A városatyák az eddigi alpolgármestereknek, Borszéki Gyulának, Hiszékeny Dezsőnek és Holopné Schramek Kornéliának adtak újra megbíztatást. Tóth József nem élt azzal a lehetőséggel, hogy testületen kívüli alpolgármesterre tegyen javaslatot.

A képviselő-testület az eddig működő hat állandó bizottsága helyett négyet választott meg, valamint megbízta Magos Péter önkormányzati képviselőt, hogy Angyalföldet a kerület küldöttjeként képviselje a Fővárosi Közgyűlésben.

Újpesten ma esküsznek a képviselők

Ma délután öt órára hívta össze az újpesti képviselő-testület alakuló ülését Wintermantel Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester, aki a helyi választási bizottság elnökének beszámolója után a képviselőkkel együtt leteszi az esküjét. A városatyák ezután döntenek az önkormányzat működéséről és bizottsági struktúrájáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.