Régi-új elnök az Alkotmánybíróság élén

Folytathatja a munkáját a taláros testület élén Paczolay Péter, miután az országgyűlés ismét az Alkotmánybíróság elnökévé választotta.

Újraválasztotta az Alkotmánybíróság (Ab) elnökének Paczolay Pétert az Országgyűlés hétfőn. Paczolay Péter letette esküjét és ellátta kézjegyével az esküokmányt.Paczolay Péter, aki három éve vezeti a testületet a titkos szavazáson 276 igen és 76 nem szavazatot kapott.

A június elején elfogadott alkotmánymódosítás értelmében a hivatalban lévő Paczolay Péter július elején lejáró Ab-elnöki mandátuma szeptember 1-jéig meghosszabbodott. A Háznak - az új szabályok szerint - az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazatával az Ab tagjai közül kellett elnököt választania, akinek megbízatása szeptember 1-jétől az alkotmánybírói hivatali ideje lejártáig tart.

Paczolay Pétert, az Alkotmánybíróság újraválasztott elnökét megtapsolják az országgyűlési képviselők a Parlamentben. A páholyban bírótársai, köztük Stumpf, Bihari és Balsai
Budapest, 2011. július 4. Paczolay Pétert, az Alkotmánybíróság (Ab) újraválasztott elnökét (k) megtapsolják az országgyűlési képviselők a Parlamentben
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.