Rangjánál maradt a részegen vezető tábornok

Hatszázezer forint pénzbüntetésre ítélte és három évre eltiltotta a járművezetéstől, viszont az ügyészi indítvány ellenére nem fokozta le a Dunakeszi Járásbíróság Nagy Péter dandártábornokot, aki január 31-én ittasan Budapesten, a Külső-Szilágyi úton, felrohant egy terelőszigetre, összetörte az ott lévő közlekedési táblát, majd nem volt hajlandó megfújni a szondát az őt igazoltató rendőröknek.

Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője tájékoztatása szerint a gyorsított eljárásban meghozott ítélet nem jogerős, mivel az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség azért emelet vádat ittas járművezetés vétsége miatt Nagy Péter ellen, mert az ORFK rendelkezési állományban lévő - munkavégzésre a Gazdasági Versenyhivatalba vezényelt - tábornoka január 31-én ittasan vezette szolgálati Skodáját a IV. kerületi Külső-Szilágyi úton Dunakeszi irányába. Ittassága miatt elvesztette uralmát a jármű felett, a kocsi felszaladt a terelőszigetre, ahol összetörte a közlekedési táblákat. Ekkor a kocsija is megrongálódott, de még mozgásképes maradt.

Pár kilométerrel távolabb azonban az autó lassulni kezdett, majd megállt. Nagy Péter ekkor a kocsi tetejére szerelt kéklámpás megkülönböztető jelzést bekapcsolta. Pechére azonban épp mögötte autóztak a Pest megyei autópálya-rendőrök. Felszólításukra Nagy csak vonakodva igazolta magát, a szondát azonban nem volt hajlandó megfújni. A rendőrök némi huzavona után előállították vérvétele.

A vérvizsgálat súlyos fokú ittasságot állapított meg. (Korábbi híreink szerint a véralkoholszintje közelített a három ezrelékhez.) Az ügyészség ittas vezetésért emelt vádat ellene és egyebek között kezdeményezte a tábornok lefokozását is, ám ezt az indítványt az első fokon eljá-ró bíróság elutasította.

Az ORFK-nál lapunk érdeklődésére azt mondták, Nagy Péter munkáltatója a jogerős ítélet után dönt a továbbiakról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.