Rákényszerítik a bicikliseket a KRESZ betartására

A rendőrség fokozott közúti ellenőrzésekkel készül, felhívva a figyelmet arra, hogy a kerékpárosoknak és a motorosoknak is be kell tartaniuk a szabályokat.

Rá kell kényszeríteni a motorosokat és a kerékpárosokat a KRESZ szabályainak betartására - közölte Szécsi Tibor őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság osztályvezetője.

A tavasz beköszöntével egyre több motoros és kerékpáros jelenik meg a közúti forgalomban, ezért a rendőrség fokozott közúti ellenőrzésekkel és baleset-megelőzési programokkal készül, felhívva a figyelmet arra, hogy a kétkerekű közlekedők mind okozói, mind pedig részesei lehetnek a közúti baleseteknek - mondta.

A hétvégétől - az országos közbiztonsági hálóprogram keretében egyszerre 25-30 motoros rendőr járja a főváros útjait, és fokozottan ellenőrzik a motorosokat és a kerékpárosokat. A BRFK osztályvezetője azt mondta: szombaton több olyan motoros ellen indítottak eljárást, akik bukósisak nélkül, vagy ittasan vezettek.

Budapesten a múlt évben 608 közúti balesetnek voltak részesei motorosok, közülük heten haltak meg, és közel kétszázan súlyosan megsérültek - mondta, hozzáfűzve, az idei év első két és fél hónapjában már két motoros vesztette életét.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.