Rádőlhet nézőire a Pécsi Nemzeti Színház?

Akár tömeges katasztrófa is bekövetkezhet a Pécsi Nemzeti Színházban a teátrumot, valamint a szomszédos lakóépületet összekötő födémszerkezet meggyengülése miatt - írta csütörtökön az Új Dunántúli Napló.

A lap a birtokába került statikai szakvéleményre hivatkozik, amely még tavaly készült a színházépület teljes körű felmérése során. Az önkormányzat által megrendelt vizsgálat arra kereste a választ, biztosítható-e a biztonságos üzemeltetés az 1987-ben felújított, részben átalakított, kibővített épületegyüttesben.

A szakértők megállapították, hogy az eltelt időszakban az öregedés és a káros környezeti hatások miatt jelentős változások következtek be, ezért széles körű beavatkozásra van szükség, részben az azonnali életveszély-elhárítás miatt.

Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere úgy vélte: az előző városvezetés elodázta a színház problémáját. Az önkormányzat most azon van, hogy kidolgozza a tennivalókat úgy, hogy a halaszthatatlan munkálatok elvégzése ne zavarja az intézmény működését. Az viszont egyértelmű, hogy kormányzati segítség nélkül nem történhet meg a színház rendbetétele.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.