Rácsok mögött marad Vizoviczki

Meghosszabbították Vizoviczki László és két társa előzetes letartóztatását - erről döntött csütörtökön a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Meghosszabbította a Pesti Központi Kerületi Bíróság Vizoviczki László és két társa előzetes letartóztatását; a nem jogerős végzésről csütörtökön adott ki közleményt a bíróság - adta hírül a távirati iroda.

A tájékoztatás szerint három hónappal hosszabbították meg K. Tamás, H. Lajos és Vizoviczki László előzetes letartóztatását abban a büntetőügyben, amelyben a Központi Nyomozó Főügyészség jár el, folytatólagosan és üzletszerűen, hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt.

A bíróság mindhárom gyanúsított esetében a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyével indokolta döntését, amely az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban 2012. október 3-ig tart. A végzés nem jogerős.

A rendőri vezetőket érintő korrupciós ügyre június elején derült fény; hat embert gyanúsítottak meg, négy vezető beosztású rendőrtisztet és két civilt. Hétfőn jogerősen előzetes letartóztatásból házi őrizetbe helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság V. Istvánt, Vizoviczki László alkalmazottját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.