Rabok az egészségügyért

Telt ház előtt játszották színházi előadásukat a balassagyarmati börtön elítéltjei – tudtuk meg az nhc24.hu cikkéből. A jótékonysági rendezvény bevétele a Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet traumatológiai osztályának műszerbeszerzését támogatták.

A régi vármegyeház dísztermében a börtön fogvatartottjaiból alakult színjátszó csoport az Időutazók című zenés mesejátékot próbálta. A darabot az elítéltek maguk állítottak össze saját életük történéseiből, s a fogvatartottak szerezték és hangszerelték az előadas zenéjét.

Az esemény kezdetén Csonka Csaba, a Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet traumatológiai osztályának vezető-főorvosa ecsetelte, miért is jött létre ez a jótékonysági kezdeményezés. Elmondta, a magyar egészségügy jelenlegi, igen szorult finanszírozási helyzetében minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy a betegellátás feltételeit javítsák. Ezek sorában elengedhetetlen a műszerbeszerzés. Külön örömét fejezte ki, hogy a fegyház és börtön lakói, jóvátételi programjukkal csatlakoztak az akcióhoz, és egy színvonalas produkcióval járulnak hozzá a Palóc Traumatológiai Sérültekért Alapítvány számlájának gyarapodásához. A jótékonysági rendezvény során árverést tartottak, és ezen a fogvatartottak által készített és felajánlott tárgyakra lehetett licitálni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.