Íme Putyin magyarországi programja

Főkonzulátust nyitunk Kazanyban; Putyin magyarok nélkül koszorúz a Fiumei úton. Részletek az orosz elnök keddi programjáról.

Valószínűleg még Angela Merkel német kancellárnál is kevesebb időt tölt Magyarországon Valgyimir Putyin orosz elnök: délután kettőkor érkezik, és az esti órákban már el is hagyja Budapeset. Ez idő alatt azonban több megállapodást is aláírnak, legalábbis ez derül ki az orosz elnök keddi, budapesti látogatásáról a kormány honlapján hétfőn közzétett tájékoztatóból. A közlemény csak arról szól, hogy az egyezményeket Putyin és Orbán Viktor magyar miniszterelnök sajtótájékoztatója előtt, a Parlamentben szentesítik, azok tartalmáról azonban nincs hivatalos információ.

Így nem fogunk közlekedni ma

Putyin és delegációja budapesti tartózkodása miatt a város több pontján ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítani kedden egész nap.

A Népszabadság értesülése szerint az egyik megállapodás értelmében Magyarország főkonzulátust nyit az Oroszországhoz tartozó Tatárföld fővárosában, Kazanyban, a tervek szerint regionális, oktatási és egészségügyi együttműködési megállapodás is készül, egy okmány pedig energetikai szakemberek továbbképzéséről szól majd.

Vlagyimir Putyin átadja és megkoszorúzza a Fiumei úti sírkert felújított szovjet katonai parcelláját, de lapunk értesülése szerint a rendezvényen a magyar kormány képviselői nem kívánnak részt venni. A második világháborúban Budapesten elesett szovjet katonáknak emléket állító komplexumot az orosz Pokolenyije (Nemzedék) alapítvány restaurálta.

Még drágábban fizethetünk meg Paksért

Egyre érthetetlenebb, mi a valódi célja Putyin mai budapesti látogatásának: új, hosszú távú gázszerződésről nem lesz szó, az atomerőmű-bővítésről pedig elvileg nincs mit tárgyalni, mert már minden alapdokumentumot aláírtak. Részletek itt.

Putyin várhatóan koszorút helyez el a Hősök terén, az ismeretlen katona sírjánál is, és Orbán Viktor mellett Áder János államfővel is tárgyal.  
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.