Puskás Ferenc már nem Polgár alpolgármestere

Lemondott tisztségéről a hajdú-bihari Polgár fideszes alpolgármestere - erősítette meg az MTI információját Tóth József, a város szocialista polgármestere csütörtökön.

Tájékoztatása szerint Puskás Ferenc december elsejével mondott le az alpolgármesterségről, lépését nem indokolta, a továbbiakban képviselőként dolgozik a testületben.

Tóth József sajnálkozását fejezte ki Puskás Ferenc döntése miatt, mint mondta, eddigi együttműködésük - amelyet hosszú távúra tervezett - zökkenőmentes volt.

Nemcsak választási riválisát, hanem pártbeli képviselőtársait is meglepte Tóth József, amikor Puskás Ferencet (Fidesz-KDNP) jelölte alpolgármesternek az önkormányzati képviselő-testület alakuló ülésén. A polgármesteren kívül nyolctagú testületbe ugyanis csak két Fidesz-KDNP-s képviselő jutott be, így mindenki arra számított, hogy a városvezető a baloldali többségből jelöl alpolgármestert.

Tóth József viszont azt a Puskás Ferencet javasolta, aki ellene indult a polgármesteri posztért az október 3-i választáson, de csak fele annyi szavazatot kapott.

Puskás Ferenc a jelölése után egy perc gondolkodási időt kért, majd miután vállalta, 5:4 arányban választotta alpolgármesterré a képviselő-testület.

Tóth József az MTI-nek akkor úgy kommentálta a döntését, hogy Polgárnak minden erőre szüksége van a fejlődés érdekében. "Itt vitának helye van, de viszálynak nincs", csak a város, a lakosság érdeke a fontos - mondta.

Puskás Ferenc szerint - mint akkor kifejtette - az ilyen összefogás fontos lépés lehet a nemzeti együttműködés rendszerének megvalósításában. A kormánypártiságával összefüggő előnyöket szeretné a város érdekében érvényesíteni - mondta megválasztása után Polgár fideszes alpolgármestere.

Puskás Ferencet az MTI-nek csütörtök délutánig nem sikerült elérnie.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.