Pünkösdkor fürdőzik a magyar

Az ünnepi hétvégén főleg Budapestre, Egerbe és Siófokra utaznak a belföldi turisták. A Szallas.hu előrejelzése szerint egy átlagos májusi hétvégéhez képest ilyenkor közel négyszeresére nő a forgalom. Az utazókat főleg az úti célok fürdőzési lehetőségei vonzzák.    

A nyári szezonon kívül egyébként a hosszú hétvégék is rendkívül népszerűnek számítanak, ezért is nő meg a forgalom. A vendégek általában kétnapos csomagokat foglalnak, és kicsivel több mint negyvenezer forintot költenek szállásra – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője. Mivel a 2014-ben feltöltött összegeket május 31-ig lehet csak felhasználni, a pünkösdi hétvégére szóló foglalások negyedét rendezik SZÉP-kártyával a látogatók. Ők picivel többet, majdnem negyvenötezer forintot költenek szállásra.

Bár a tavakban fürdeni ilyenkor még nem kifejezetten kellemes élmény, a Szallas.hu adataiból kiderül, hogy a legnépszerűbb ajánlatokat főleg balatonfüredi, velencei és zamárdi hotelek nyújtják. A Szallasguru.hu szerint emellett Siófok és Tapolca is igencsak kedvelt úti cél. Budapest, Eger, Siófok hármasát Szeged, Gyula, Hajdúszoboszló, Miskolctapolca, Balatonfüred, Hévíz és a tizedik helyen Balatonföldvár követi a népszerűségi listán.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.