Pukli kiszáll a Tanítanék Mozgalomból

Az oktatás helyrereformálásáért küzdő mozgalom egyik alapítója rossz ötletnek tartja, hogy a Tanítanék csatlakozott egy olyan túlpolitizált ügyhöz, mint a menekültek befogadásának támogatása. Az oktatás ügyéért továbbra is harcolni akar.
A Magyar Nemzetnek adott interjút Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója. A lap kérdezte őt a közelmúltban tett nyilatkozatokról, miszerint a tanítanék nem akarja megdönteni a kormányt. Pukli szerint korábban sem mondtak mást, sokan arra kapták fel a fejüket, hogy a kormánylapnak nyilatkozott. "Nem vagyok más ember, mint amikor elindultam ezen az úton. Próbáltam menet közben is hangoztatni, hogy nem vagyok a baloldal messiása, és ne várják azt tőlünk, a Tanítanék Mozgalomtól, hogy majd mi megbuktatjuk az Orbán-kormányt" - közölte.
Pukli István a pedagógustüntetések vezéralakja volt
Veres Viktor / Népszabadság

Ami viszont tényleg változott, az az, hogy a mozgalom csatlakozott a menekültek befogadását támogató, Alföldi Róbert nevével fémjelzett demonstrációhoz. Pukli szerint egyedül maradt a véleményével, miszerint az ügy túlságosan megosztó, és sokakat eltántorít majd az oktatás ügyétől. Szívesen kiálltak az egészségügy vagy a Városliget kibetonozása ellen, de azok az ügyek nem veszélyeztették a Tanítanék létét.

"Én azt ígértem az elején, hogy addig megyek, amíg át nem töröm a fejemmel a falat. De ezt nem minden ügyben szeretném megtenni, csak abban, amire ígéretet tettem - jelentette ki Pukli, aki ezért megírta a Tanítanék tagjainak, hogy kiszáll.

Az igazgató továbbra is az oktatás ügyéért akar küzdeni, annál is inkább, mert hatalmas probléma közeledik: januárban átveszi a kormány az iskolák működtetését is, de már most látszik, hogy az erre szánt összeget nagyon alultervezték.

Saját terveiről nem árult el semmit, hogy ne veszítse el a meglepetés erejét. Még nem döntötte el, politikai pályára lépjen-e, mint mondja, "egyik nap így ébredek fel, a másik nap úgy". Több párttól is megkeresték, mindegyiknek nemet mondott. Kormánypárt nem volt köztük.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.