Pukli István elhagyja a közoktatást, ha nem lesz változás

Nemcsak a Teleki Blanka Gimnáziumot, hanem a szakmát is elhagyja Pukli István, ha a kormány nem alakítja át a közoktatás rendszerét. Azt mondja, a jelenlegi feltételek mellett nem hajlandó tovább dolgozni. Azt javasolja a diákoknak, ha tehetik, inkább külföldi iskolát keressenek.

Kudarc a 2011-es köznevelési törvény, elhibázott a Nemzeti Alaptanterv, a kormány oktatáspolitikája pedig kirekesztő – ebben értettek egyet oktatási szakértők és pedagógusok az Eötvös Károly Intézet konferenciáján. A felszólalók szerint a kabinet a döntéseinél mellőzte a szakmai szempontokat, így érte el, hogy senki se vegye komolyan például a Közoktatási Kerekasztalt - adja hírül az atv.hu.

Nemcsak a Teleki Blanka Gimnáziumot, hanem a szakmát is elhagyja Pukli István, ha a kormány nem alakítja át a közoktatás rendszerét. A jelenlegi feltételek mellett nem hajlandó tovább dolgozni - jelentette ki Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója az ATV Start című műsorában.

Pukli István
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Már a családjának is jelezte, hogy 2017 júliusáig másik állást kell találnia - mondta. Hozzátette, a diákoknak is azt tanácsolja, hogy ha tehetik, inkább külföldi iskolát keressenek.

Pukli István az ellenzéki hírtelevízióban azt mondta: csalódott a mai politikában, és nem tudja, hogy ha ma lennének a választások, elmenne-e egyáltalán szavazni. De hozzátette, az is biztos, hogy ma nincs versenyképes alternatívája a Fidesznek. Ezért marad Orbán Viktor a helyén, és ezért az ő kormányával kellene megegyezni. Nem is céljuk a március 15-i tüntetéssel megpuccsolni a kormányzatot.

A műsorban megszólaló oktatási szakértők azt hangsúlyozták: a kormány számára az oktatásban a szakmaiság sokadlagos kérdés. A jelenlegi oktatáspolitika a kirekesztést erősíti, a felelősséget azonban nem vállalja, hanem továbbhárítja a kormány. A szakértők a teljes rendszer reformját szorgalmazzák, az óvodától az egyetemig. 

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.