Ezt csinálják Pukliék, ha nem lesz bocsánatkérés

Ha a közoktatás jelenlegi helyzete miatt nem lesz bocsánatkérés április 23-án éjfélig, 30-án egy órás, április 6-án két órás, utána három órás munkabeszüntetés lesz – jelentette ki az ATV Egyenes Beszéd című műsorában szerda este Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, a Tanítanék Mozgalom egyik vezetője.

Ez nem sztrájk, hanem civil engedetlenségi mozgalom – tette hozzá. Az azzal kapcsolatos esetleges retorziókra Törley Katalin, a civil szerveződés másik vezetője szerint mindenki figyelmeztetnek. Úgy véli azonban, hogy egy óra miatt az elbocsátás aránytalan szankció lenne, amit egyetlen munkaügyi bíróság sem tartana arányosnak.

Pukli álláspontja: az akció „alsó hangon" tízezer résztvevője ellen lehetetlen lenne bírósági pert kezdeményezni. Törley ugyanakkor hangsúlyozta: egyelőre a gesztus hiányzik. Azzal, ha a kormány megnevezi a tárgyalópartnereket, egyenrangú partnernek ismeri el Civil Közoktatási Platformot – közölte.

Pukli pedig kijelentette: nem azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel szeretnének tárgyalni, hanem olyan személlyel, aki megfelelő felhatalmazással bír arra vonatkozóan, hogy a GDP közoktatásra szánt hat százalékának felhasználásáról döntsön.

Arra a felvetésre, hogy az egészségügyben is kellene egy Pukli, a tanár kijelentette: van saját családja és van saját iskolája, s alapvetően azokért tartozik felelősséggel. Maga nem akar politikus lenni, s nem is ért hozzá, annyira sem, mint a jelenlegi kormányzati szereplők. Ezért mindenkit óva int attól, hogy a jövőbeni politikusi generáció egyik tagját lássák benne.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.