Pukli csalódott a Fideszben, de baloldali fordulatot sem akar

Politika nézeteiről, az MSZP-tagságról és a a Fideszre adott szavazatról is beszélt a Magyar Időknek a Tanítanék Mozgalom vezetője, aki egyáltalán nem elégedett a kormánypárttal és az oktatásban történt változásokkal.
„Egy dolgot nem szeretnék, hogy ebben az országban baloldali fordulat legyen" – mondta a Magyar Idők című lapnak adott interjúban Pukli István, a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója és a Tanítanék Mozgalom vezetője. Szerinte a jelenlegi baloldal és a szélsőjobboldal sem lehet alternatíva az ország irányítására.
Fotó: Veres Viktor / Népszabadság

Pukli a kormánypárti lapnak azt mondta: ő 2010-ben és 2014-ben Orbán Viktorra és pártjára szavazott, de azt ne várja el senki tőle, hogy meghazudtolja önmagát. „Az a párt, amelynek hittem, nem konzervatív értékrendet képvisel, csak a politikai és a gazdasági érdek vezérli, és elrontotta az oktatási rendszert" – mondta az igazgató, aki szerint nem „az Orbán-rezsim eltakarítása" a céljuk, csupán az, hogy vegyék észre, és javítsák ki a hibákat.

Korábban épp a Magyar Idők írta meg, hogy Pukli MSZP-s volt. Erről most azt mondta: a 18. születésnapján,1997-ben léptem be az MSZP-be,1998-ban pedig úgy lett képviselőjelölt, hogy a megkérdezése nélkül betették egy visszalépett jelölt helyére, a megyei lista 12. helyére. Már nincs köze az MSZP-hez – állítja Pukli, sőt, úgy fogalmazott, hogy „amit Gyurcsány Ferenc művelt annak idején, azzal nem tudok azonosulni semmilyen szinten".

„El kell ismerni, hogy történtek előrelépések, ezek azonban csak toldozgatások-foldozgatások" – mondta az oktatási rendszerben, a tiltakozások hatására történt változásokról. A mozgalom ugyanakkor rendszerszintű változásokat szeretne, például az intézményi autonómia visszaszerzését, és nagyobb bizalmat az intézményvezetők iránt. Az igazgatók ugyanis nem kapták vissza a munkáltatói jogokat, csak javaslattételi joguk van.

Pukli szerint ők nem mellőzni akarják a Nemzeti alaptantervet, hanem azt kifogásolják, hogy azt „teletűzdelték olyan ismeretanyagokkal, amelyek miatt nem felel meg a műfaji sajátosságainak sem". Úgy fogalmazott: „Vegyék már észre, hogy a XXI. században nem az ismeret elsajátíttatása a cél. Az csak eszköz ahhoz, hogy a kulcskompetenciákat fejlesszük azért, hogy bármikor, bármilyen szakmát el tudjon sajátítani az ember az életben."

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.