Nem talál magának témát a Fidesz a menekültek után

Az elvesztett szavazói a bizonytalanok táborát gyarapítják – áll a Publicus Intézet felmérésében.
A tavalyi év második felében tapasztalt stabil növekedés után a Fidesz támogatottsága az év végén megtorpant, majd második hónapja lassú csökkenésbe kezdett. Úgy tűnik, hogy a párt a menekültügy kifulladásával nem találta meg azt a témát, amivel tovább tudná folytatni szavazóinak visszaszerzését – derül ki a Publicus Intézet és a Vasárnapi Hírek közös kutatásából.
 
Az elemzők szerint miközben a tanártüntetések is erodálják a kormánypártok népszerűségét, a CSOK program egyelőre nem tűnik alkalmasnak, az elveszett szavazók visszaszerzésére.
 
Ha most lennének a választások a kormánypártokat a Publicus mérése szerint a választók 23 százaléka támogatná. A Fidesz ezzel az 1,8 millió szavazójával még mindig magasan vezet a politikai pártok versenyében.
 
Az elemzés rávilágít arra is, hogy a Fidesz lassú népszerűségvesztéséből az ellenzéki pártok nem profitálnak. A Fidesz népszerűsége csökkenésével ugyanis nem az ő táboruk, hanem a bizonytalanoké nő. Három hónapig 44 százalék volt a pártot nem választók aránya, ez most három százalékponttal 47 százalékra növekedett.
 
Ez egyben azt is jelenti, hogy az MSZP és a Jobbik - egyelőre legalábbis - nem képesek felszívni a Fidesztől eltávolodókat.  A két párt ellenzéki vezető szerepért folytatott küzdelme továbbra is folytatódik, második hónapja fej fej mellett állnak.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.