Pszichiáterénél fogták el S. Ábelt

Kezelőorvosánál várt a rendőrökre a férfi, aki éjjel lövöldözni kezdett Újbudán.

A Népszabadság információi szerint elfogták a férfit, aki a gyanú szerint csütörtök éjjel három lövést adott le a budapesti Móricz Zsigmond körtéren és egy ottani gyorsétteremben. Személyi sérülés nem történt, a rendőrök egy hátrahagyott táskában talált személyes tárgyak alapján könnyen azonosította az elövetőt.

A férfit előállították és megkezdték a kihallgatását.

police.hu oldalon elfogása érdekében közzétett felhívásban gyanúsítottként megnevezett 26 éves S. Ábel a fotó alapján azonos azzal a fiatal férfivel, akit májusban a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen két és fél év börtönbüntetésre ítélt egyebek mellett emberölés előkészületének bűntette miatt.

A férfi a vád szerint a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen több diáktársának megölésére készült 2006 és 2010 között. A férfi az utolsó szó jogán tagadta bűnösségét.

S. Ábel az eljárás során egy év nyolc hónapot töltött előzetes letartóztatásban, illetve az igazságügyi elmemegfigyelő intézetben, ám 2011 novemberében kiengedték. Futó Barnabás, a férfi ügyvédje akkor az Indexnek azt mondta, a Fővárosi Ítélőtábla azért helyezte szabadlábra védencét, mert "semmiféle bizonyíték nincs a bűnismétlés veszélyére".

Rendőr áll a budapesti Móricz Zsigmond körtéren lövöldöző, majd távozó férfi hátrahagyott hátizsákja mellett
Budapest, 2013. augusztus 16. Rendőr áll a budapesti Móricz Zsigmond körtéren és egy ottani gyorsétteremben lövöldöző, majd távozó férfi hátrahagyott hátizsákja mellett a körtéren 2013. augusztus 16-án. A lövöldözés során személyi sérülés nem történt. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.