Prostituáltakat futtatott Bécsben a cigány kisebbségi önkormányzat elnöke

Csalás, kerítés, kitartottság és személyi szabadság megsértése miatt ítélte letöltendő börtönre a bíróság a mosonmagyaróvári cigány kisebbségi önkormányzat vezetőjét. Az ítélet nem jogerős.

Két alkalommal is a vádlottak padján ült a napokban a Mosonmagyaróvári Városi Bíróságon Horváth Elemér, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke, írja mai számában a Kisalföld.

Az egyik ügyben a huszonnyolc vádlott egyike volt a helyi elnök  és élettársa. A férfi több alkalommal működött közre abban, hogy mások hitelkártyához juthassanak hamis munkáltatói jövedelemigazolással. Az így felvett kölcsönből Horváth Elemér is részesült, amit aztán nem fizettek vissza a pénzintézetnek. A férfi élettársa gyártotta a hamis jövedelemigazolásokat. Horváth Elemér 1,29 millió, élettársa, K. A. 2,95 millió forint hitel felvételében működött közre.

A férfi tagadta a bűnösségét, a nő beismerte a bűncselekmény elkövetését. A bíróság folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és magánokirat-hamisítás miatt Horváth Elemért 1 év 4 hónap börtönre és 60 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint 2 évre eltiltotta a közügyektől. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott felmentésért fellebbezett. A férfi élettársa, K. A. nem jogerősen ugyancsak 1 év 4 hónap börtönt, valamint 2 év közügyektől eltiltást kapott. A nő enyhítésért fellebbezett. Az ügyben a bíróság további két vádlottra rótt ki végrehajtandó szabadságvesztést, a többiek felfüggesztett börtönt, illetve pénzbüntetést kaptak.

Kerítés, kitartottság, csalás és személyi szabadság megsértése miatt is a vádlottak padján kellett ülnie a kisebbségi önkormányzat vezetőjének közeli rokonával együtt. A vád szerint Horváth Elemér és társai több lányt is futtattak Bécsben, a Prater környékén. A bevételt a prostituáltaktól elvették. A vádlottak az egyik lányt fenyegetéssel és bántalmazással bírták rá, hogy Ausztriában árulja testét. Egy alkalommal a nő ellenkezett, ezért akarata ellenére betuszkolták a kocsiba és kivitték Bécsbe. A prostituált ezt követően egy osztrák kuncsaftjától kért segítséget, így sikerült megmenekülnie. Ezt követően visszautazott Mosonmagyaróvárra gyermekeiért. Velük zsarolták a vádlottak mindaddig, amíg följelentést nem tett.

Kerítés, kitartottság, csalás és személyi szabadság megsértése miatt a bíróság Horváth Elemért 2 év 6 hónap börtönre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyektől. Az ügyben szereplő rokon, H. R. hasonló bűncselekmények miatt 1 év 6 hónap börtönt kapott és 2 évre tiltották el a közügyektől. Az ügy másik két vádlottját ugyancsak végrehajtandó szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélte a bíróság. Az ítélet nem jogerős.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.