Prostikkal egészítette ki a kokainvádat Czeglédy

A nyomozóhatóság által felkért igazságügyi szakértő azt állapította meg, hogy nem hamisított az a felvétel, mely egy balatonfüredi hajón történt drogfogyasztást mutat be – mondta a szombathelyi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján Czeglédy Csaba, az MSZP helyi frakcióvezetője, aki megismételte a korábbi  rendőrségi feljelentésben foglaltakat: a videón szerinte a fideszes Lazáry Viktor alpolgármester látható.

Czeglédi elmondta: szombathelyi politikai döntéshozók, intézményvezetők, s a gazdaság szereplői Balatonfüreden és az Adrián vettek részt olyan hajóutakon, melyeken prostituáltakkal szórakoztak és kemény drogot fogyasztottak. Az ugyancsak szombathelyi örömlányokat egy helyi intézményvezető szállította a hajóra, a drogot pedig a prostituáltak vitték magukkal a vendégeknek.

Czeglédi Csaba úgy tudja, az intézményvezető azzal védekezett: nem tudta, hogy a lányok prostituáltak, s kábítószer van náluk.

A szocialista politikus információi szerint a nyomozóhatóság kérte Lazáry Viktort, hogy adjon hajmintát, melyből a régebben fogyasztott drogok is kimutathatóak, ám az alpolgármester erre nem volt hajlandó.

- Voltak fideszesek, akik vállalkoztak rá, s az ő mintájuk eredménye negatív lett – osztotta meg ismereteit Czeglédy, majd hozzáfűzte: soha nem gyanúsította a Fidesz szombathelyi önkormányzati frakciójának az egészét azzal, hogy drogoznak és prostikkal hajóznak, bizonyosan nem vett részt ezeken az utakon például Puskás Tivadar polgármester.

A nyomozóhatóság a hozzánk eljuttatott filmnek egy hosszú változatát is megszerezte, így a felvételek, s a tanúvallomások alapján nyilván be tudták azonosítani a személyeket, jegyezte meg Czeglédy. Arról is beszélt, hogy a nyomozók alapos és a jelek szerint tisztességes munkát végeznek.

Arra nem számítottunk, hogy az országgyűlési választások előtt ebben az ügyben a nyilvánosság elé hozható lépések történnek, hiszen nem ellenzéki, hanem a kormánypárthoz közvetlenül vagy közvetetten kötődő személyekről van szó – hangsúlyozta a szocialista frakció vezetője.

Azt azonban nem szeretnénk – fűzte hozzá –, ha az önkormányzati választások eredményét is megvárnák, s csak utána derülne ki az igazság. A választóknak joguk van tudni a politika, közéleti szereplőinek azokról a dolgairól, melyek büntetőjogi kérdéseket is felvethetnek.

Czeglédy azt ígérte, júniusnál nem várnak tovább, ha nem lesz érdemi fejlemény, akkor ő nyilvánosságra hozza saját, jegyzőkönyvbe mondott tanúvallomását, melyekben már konkrét nevek, történések is szerepelnek. Néhány más tanú is hasonlóképpen cselekszik, erősítette meg.

Továbbra is egy millió forintos sikerdíjat ajánlott fel azoknak, akik korrupciós ügyekben használható információkkal szolgálnak.
Czeglédy úgy látja – s ebben nem is talál kivetnivalót –, hogy a nyomozóhatóságot elsősorban az érdekli, honnan kerülhetett kemény drog a hajóra. Még az is elképzelhető, fogalmazott, hogy információkért cserébe alkut kötnek a fogyasztókkal.

Lazáry Viktor és a Fidesz frakció egyelőre nem reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra, később valószínűleg közleményt adnak ki.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.