Próbaidős sztrájkolókat bocsátanak el a MÁV-tól

Bosszúhadjárat indult a MÁV-nál a vasúti dolgozók szakszervezete szerint: felmondanak a karácsony előtti sztrájkban részt vevő, próbaidős vasutasoknak.

Felmondanak a karácsony előtti sztrájkban résztvevő próbaidős vasutasoknak a MÁV Startnál.

Bárány Balázs, a munkabeszüntetést szervező Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének alelnöke szerint bosszúhadjárat indult a vasúttársaságnál. Tájékoztatása szerint mindazoknak a frissen kiképzett műszaki kocsi- és jegyvizsgálóknak felmondanak, akik részt vettek a sztrájkban. Erre törvényi lehetősége van a munkáltatónak, mert próbaidő esetén bármelyik fél indoklás nélkül felmondhat. A szakszervezet szerint ugyanakkor a MÁV visszaél a joggal.

Soha nem volt példa arra, hogy a másfél millió forintért kiképzett dolgozókat a próbaidő lejárta előtt tömegével bocsátottak volna el - hangsúlyozta az alelnök. Most olyan, alkotmányos jogával élő vasutasnak is felmondtak, akit már a próbaidő alatt vezető jegyvizsgálóvá neveztek ki.

Több megyéből is jelezték a szakszervezetnek, hogy megkezdődtek az elbocsátások, Borsod megyében például heten kénytelenek elhagyni a vasutat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.