Pride után: támadás a Nyugatinál

Rátámadtak Derdák Tiborra, a sajókazai Ámbédkar iskola igazgatójára és két roma társára a Budapest Pride után. Az atrocitás a Nyugati tér környékén történt, az egyik megtámadott orvosi látleletet vetetett fel sérüléseiről – minderről Derdák Tibor tájékoztatta szerkesztőségünket.

„Mintegy húsz-harminc, alakzatban vonuló feketeruhás náci vett körül bennünket a Szent István körúton, a Nyugati tér mellett” – számolt be a történtekről Derdák Tibor, aki társaival a Budapest Pride felvonulás után hazafelé tartott. Derdáknál egy szivárványszínű papírzászló volt.

Az ismeretlenek cigányoztak (Derdák két társa jól láthatóan roma származású), azt kiabálták: „szarrá verünk benneteket cigány buzik”. És ütöttek. A közelben tartózkodó rendőrök közbeléptek, de – Derdák elmondása szerint – csak a sértettek adatait írták fel, a támadókét nem.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Az egyik megtámadott az eset után orvosi látleletet vetetett fel.

Megkerestük a rendőrség sajtóügyeletét, ahol a kora esti órákban nem tudtak arról, hogy ilyesfajta atrocitás történt volna. Ugyanakkor közölték: amennyiben a sértettek kifogásolják a rendőrség eljárását, lehetőségük van panaszt tenni.

Ezen a környéken amúgy szélsőjobboldali ellentüntetők a tavalyi Budapest Pride után is inzultálták a felvonulásról hazafelé tartókat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.