Mégsem volt betörés Potyondon

Egy szavazókör kivételével valamennyi rendben megnyílt a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzatok tagjainak vasárnapi választásán - közölte Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke vasárnap reggel az MTI-vel.

Pálffy Ilona elmondta: Győr-Moson-Sopron megyében, Potyondon az éjszaka feltörték a szavazókör épületének az ajtaját, de nem vittek el semmit, még nem voltak kiszállítva a szavazólapok sem. Abban a szavazókörben késéssel kezdődött meg a voksolás.A Győr-Moson-Sopron megyei főkapitányság szóvivője, Kocsis Tünde elmondta: a hivatal külső ajtaján a rendőrök nem találták feszegetés, rongálás nyomát. A voksolásra kijelölt hely előtere le volt ugyan zárva pecsétes szalaggal, de a kulcs nem volt ráfordítva, az üres urnát rejtő szoba ajtajában pedig ott volt a kulcs. Nyomozást nem indítanak az ügyben, mert semmilyen jel nem utal arra, hogy bűncselekmény történt volna – jelezte a szóvivő.

A területi választási bizottság elnöke, Kovács Béla korábbi tájékoztatása szerint mintegy 25 perc késéssel kezdődött meg a voksolás a településen, ahol 91-en szerepelnek a névjegyzékben.

Az ország 3177 településén a többi csaknem 13,5 ezer szavazókörben azonban biztosítva vannak a szavazás feltételei, az első választópolgárok leadhatták a szavazatukat.

A szavazókörök zárásáig, este 7 óráig 8 millió 170 ezer választópolgárt várnak az urnákhoz az önkormányzati választásra, 241 ezren a nemzetiségi voksoláson is szavazhatnak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.