Postaládákból lopják a kopogtatócédulákat

Tizenegy ajánlószelvény-tolvajt fogtak el a fővárosban a rendőrök; a gyanúsítottak a levélszekrényekből lopkodtak ajánlószelvényeket, hogy eladják azokat. Az elmúlt napokban mintegy hétszáz postaládát törtek fel Budapesten ajánlószelvényekért.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtöki közlése szerint egy VIII. kerületi járőr, valamint a térfigyelő szolgálat munkatársai hajnalban jelezték, hogy a Blaha Lujza téri villamosmegállónál hat fiatal kezében vastag köteg fehér borítékot látnak. Az igazoltatáskor a gyanúsítottaknál, sértetlen borítékokban, választási ajánlószelvényeket találtak. Az adatok szerint a szelvények és az értesítők az V., a VII., a IX., és a XIII. kerületből származtak. A hat fiatalkorút a rendőrök előállították. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak pénzért akarták az ajánlószelvényeket értékesíteni, ezért több kerületet bejárva gyűjtötték a borítékokat postaládákból.

Ugyancsak illegális ajánlószelvény-gyűjtőket fogtak a rendőrök hajnalban a főváros IX. kerületében. Ebben az ügyben öt embert állítottak elő. A gyanú szerint több ferencvárosi társasházban postaládákat rongáltak meg és ajánlószelvényeket loptak el. Ez utóbbi társaságot is térfigyelő kamerák buktatták le; a szolgálat munkatársai arra figyeltek fel, hogy az Üllői úton három férfi több lépcsőházba próbált meg bejutni.

Az igazoltatáskor a gyanúsítottaknál orvosi csipeszt, valamint bontatlan borítékban ajánlószelvényeket, továbbá egy olyan listát találtak, amelyen IX. kerületi utcanevek, házszámok és a hozzájuk tartozó kapunyitó kódok szerepeltek. Kiderült, hogy egy közelben parkoló autóban egy nő és egy férfi vár rájuk; őket a rendőrség bűnsegédlettel gyanúsítja. A BRFK tájékoztatása szerint az elmúlt napokban a főváros VII., VIII., IX., X., és XIII. kerületéből kaptak bejelentéseket postaláda-feltörésekről. Az eddigi összesítés szerint csaknem hétszáz postaládát törtek fel.

A bűncselekmények nagy száma miatt a BRFK kiemelten kezeli ezeket az ügyeket. A parancsnokok felhívták a járőrök figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek a lépcsőházak környékén gyanúsan viselkedő emberekre - közölte a BRFK.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.