Portikék kedvéért a közérdek is más lett

2011-ben közérdekre hivatkozva adott bérbe az V. kerületi önkormányzat egy kiskörúti ingatlant pályáztatás nélkül az ismert alvilági figura, Portik Tamás állítólagos élettársához, Pápa Marianne-hoz köthető vállalkozásnak, a Classic Immo Kft.-nek – írja a Blikk.

A bérbeadáskor a kerületi tulajdonosi bizottság ezt azzal indokolta, hogy a polgármester – aki akkor Rogán volt – döntése alapján pályáztatás nélkül kell bérbe adni a kerületben élők alapellátását szolgáló szolgáltató tevékenység támogatása érdekében, vagy ha a helyiséget a élelmiszer-ellátást szolgáló kereskedelmi tevékenység céljára kívánják bérbe venni. A testület határozott arról is, hogy az ingatlant pályáztatás nélkül adják bérbe.

Korábban már kiderült, hogy a Classic Immo Kft. egy hónappal ezután a bérlőknek járó 30 százalékos kedvezménnyel, 52 millióért meg is vehette az ingatlant, amelyben vendéglátóhelyet kívánt nyitni, egy évvel később viszont 102 millióért eladta. Az önkormányzat azt közölte: több bérbevételi ajánlat közül a legjobbat választották.

A helyiség – jegyzi meg a Blikk – máig üresen áll, de a bérbeadás indoklásának, az alapellátás szolgáltatásának finoman szólva ellentmond az is, hogy a környékbelieknek így sem kell éhezniük. Tizenöt méterre a körúton van egy nagy élelmiszerüzlet, 60 méterre egy diszkont, a körút szemközti oldalán újabb közért, a többtucatnyi étteremről, bisztróról és kocsmáról nem is beszélve.

Rogán korábban úgy nyilatkozott, hogy neki sem tetszett az ügy, ezért 2012-ben vizsgálatot rendelt el, és menesztette a jegyzőjét. Azt tagadta, hogy egyáltalán ismerné Portikot, Portik szerint viszont ez nem igaz.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.