Portik-Laborc: elutasították az Alkotmányvédelmi Hivatal panaszát

A Legfőbb Ügyészség elutasította az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) által a Portik-Laborc-találkozókkal összefüggésben indult nyomozás megszüntetése miatt benyújtott panaszt.
A Központi Nyomozó Főügyészség május végén bűncselekmény hiányában szüntette meg a Portik-Laborc-találkozókkal kapcsolatban hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntette miatt indult nyomozást.
    
Korábban a Magyar Nemzet írt arról, hogy az AH ezen határozattal kapcsolatban panasszal élt. Göbölös László, az AH főigazgatója június elején juttatta el álláspontját a főügyészségnek, amely annak véleményezése után felterjesztette a tábornok kifogásait a kérdést jogerősen elbíráló Legfőbb Ügyészségnek.
   
Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség sajtószóvivője szerdán az MTI-vel azt közölte: a jelzett ügyben a Legfőbb Ügyészség elutasította a feljelentőnek a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást megszüntető határozata ellen bejelentett panaszát.
   
Mivel az eljárás minősített, így a Legfőbb Ügyészség határozatának további részleteiről, indokairól nem adhatnak további tájékoztatást - tette hozzá Fazekas Géza.
   
A Központi Nyomozó Főügyészség a Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója és Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatója közötti találkozók ügyében hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás miatt az Alkotmányvédelmi Hivataltól (AH) érkezett bejelentés alapján rendelték el a nyomozást. Amíg az AH nem oldotta fel a találkozók leiratának titkosságát, a nyomozás egésze titkos volt.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.