Polt tényleg Gyurcsány fejét akarja? Mert a 'fiúk így akarják'?

Gyurcsány Ferencet jóindulatúan figyelmeztették: Polt Péter előre üzent, hogy Sukoró-ügyben mindenképpen kell találni valamit, amivel gyanúba lehet keverni a volt miniszterelnököt.

Gyurcsány Ferenc legfrissebb blogbejegyzésében friss élményeit osztja meg olvasóival: "Kötcséről jöttünk hazafelé. Én vezettem, Tamás elaludt a hátsó ülésen, közben a Rádió 1 friss zenéje szólt. Megcsörrent Klára telefonja. A beszélgetésből nem jöttem rá, hogy ki hívta, de azzal váltak el egymástól, hogy jó, akkor másfél óra múlva nálunk találkozunk. Ki volt? – kérdeztem. Egy régi ismerős, egyszer már meséltem róla, de fel akar jönni, mert van valami üzenetféléje a számodra – válaszolta Klára. Üzenet nekem? – értetlenkedtem. Igen, neked – szólt a válasz.

Hazaértünk, kipakoltunk, elkezdtünk készülni az adventi teázásra, süteményezésre. Aztán befutott a barát. Nem találkoztunk még, Klára – mint kiderült – még az egyetemről ismeri. Gyors bemutatkozás, aztán leültünk a nappaliba és vendégünk belevágott:

- Gyors leszek, látom, hogy nem ez a legjobb pillanat, de el kell mondjak valamit. Van egy ügyész barátom. Régi barát. Nem tudja, hogy ismerlek benneteket, illetve Klárát. A napokban beszélgettünk. Azt mondja nekem, hogy a Gyurcsányt nem lehet 2006 ősze miatt megvádolni. Semmi sincs a kezünkben. Most akkor minden erővel Sukoróval kell kezdeni valamit, ezt üzente a Polt. Nem tudom, hogy ez fontos-e, de gondoltam el kell mondanom. Aztán meg vigyázzatok magatokra" - idézi fel a beszélgetést a volt miniszterelnök.

"Még beszélgettünk egy kicsit, aztán ahogy jött, olyan hirtelen el is ment, mi meg maradtunk az adventi mécsesek félhomályt hozó fényében. Szürreális volt az egész. Mit kezdhetnénk ilyen hírekkel? Ha őszinte vagyok, akkor sok pletyka ér el minket. Gondolom, van, amelyik igaz, van, amelyik nem. Nem lehet pletykák által irányítottan élni. Bár ha jól olvasom a Vagyonkezelő előzetes letartóztatásban lévő vezetőinek kihallgatásáról készült és nemrég nyilvánosságra hozott jegyzőkönyveket, akkor valóban úgy látszik, hogy nem az érdekli az eljáró ügyészeket, hogy mi történt, hanem az, hogy találnak-e ellenem bármit is a gyanúba keveréshez.

Polt Péter ma lép hivatalba. Tényleg politikai megbízást teljesít? Tényleg üzent már előre, hogy az én fejemet akarja Sukoró ügyben? Nem tudom. Egy általam is ismert kollégája meséli, hogy Polt nem egyszer azzal a megjegyzéssel döntötte el az előtte lévő ügyeket, hogy „a fiúk így akarják”. Igaz lehet ez? Ezt sem tudom.

De lassan ki fog derülni" - zárja bejegyzását Gyurcsány Ferenc.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.