„Politikusok, el a kezekkel a gyerekektől!”

Gyermekek társaságában avatta fel a nagycsécsi térfigyelő kamerákat Tállai András államtitkár, ami az Eötvös Károly Intézet szerint elfogadhatatlan. A jogvédő szervezet álláspontja: politikusoknak sehol nem kellene óvodásokkal vagy kisiskolásokkal pózolniuk.
A nagycsécsi térfigyelőkamera-rendszer átadásáról tett közzé a Facebookon fotósorozatot Tállai András fideszes képviselő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal feje. Az álláshalmozó politikus fényképei kicsapták azonban a biztosítékot az Eötvös Károly Intézetnél, ami a Tállaihoz intézett nyílt levélből derül ki.

„A képek tanúsága szerint az ünnepségen a nemzeti színű szalagot óvodáskorú gyerekek tartották, akik műsort is adtak, biodíszletként szolgálva az Önt népszerűsítő és nyilvánvalóan politikai célú akcióhoz" – írják a jogvédők.

Az intézet megítélése szerint a fenti eset a gyerekek alapvető jogait sérti, mert őket nem tehetnék kampányeszközzé. Önmagában az is furcsa – vélik –, hogy a település ünnepséget rendez a térfigyelőkamera-rendszer átadásának alkalmából, de ez ízlés kérdése.

A gyerekek politikai célú felhasználása viszont nem az – szögezik le a nyílt levélben. Egyben emlékeztetnek arra, hogy az Eötvös Károly Intézet 2015-ben minden országgyűlési képviselő figyelmét felhívta arra, hogy gyerekeket ne használjanak biodíszletként, legyen szó kormányablak átadásáról, képviselők születésnapjára szervezett óvodai műsorról vagy a határon állomásozó katonák meglátogatásáról.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.