Késsel és pisztollyal fenyegette egymást két politikus Szentendrén

Fegyverekkel csapott össze két politikus Szentendrén egy nő miatt. Volt zsidózás, kommunistázás. Meg kölcsönös feljelentés.

Lövések dördültek, állítólag kés is előkerült, s felharsant egy „megdöglesz zsidó, kommunista geci" - írja a 24.hu egy vasárnap éjszakai utcai adok-kapok kapcsán. Az esetet az teszi különlegessé, hogy Szentendrén a város két meghatározó politikusa esett egymásnak. És természetesen mindkettő a másik ellen tesz feljelentést.

Vasárnap éjfélkor még a szentendrei rendőrkapitányságon ült a Fidesz önkormányzati képviselője, Dombay Zsolt és a szocialisták városi szervezetének elnökségi tagja, Rédei Ottó.

Utóbbi Facebook-oldalán a következő olvasható: "Megdöglesz zsidó, kommunista geci – üvöltötte a Fidesz egyik képviselője, amikor ma este Szentendrén, a nyílt utcán rámtámadt! Dombay Zsolt harmadmagával rontott rám és kés is volt nála! A támadást elhárítottam. Most a rendőrségen ülök és várom, hogy feljelentést tehessek."

Rédei Ottó sztorija szerint még augusztusban összeköltözött Dombay volt élettársával, ezt követően Dombay többször is életveszélyesen megfenyegette őket. Vasárnap este háromnegyed nyolc körül Rédeiék Dombay lakásához autóztak, hogy ruhákat hozzanak el onnan. Amikor az asszony kilépett a kocsiból, Rédei elmondása aszerint az ott várakozó Dombay, valamint Dombay édesanyja és húga nekiesett a nőnek. Erre Rédei is kiugrott az autóból, dulakodni kezdtek.

Rédei azt mondta, kést látott Dombay kezében, ezért visszaültek az autóba és elhajtottak.

A hírek szerint a rendőrséghez fordult Dombay Zsolt is. Rédei szerint ellenfele feljelentést tenni ment a hatósághoz, valószínűleg arra hivatkozva, hogy két lövés is dörrent az attak során. Ezeket a szocialista képviselő elmondása szerint egy autójából előkapott „patronos játékpisztolyból", adta le, amikor meglátta Dombaynál a kést. Úgy vélte, a levegőbe leadott két lövés miatt tudtak elmenekülni.

Rédei azt mondja, a „fegyvernek látszó tárgyat" péntek este találta lakása közelében az út mellett, s azzal a céllal vette magához, hogy majd hétfőn leadja a rendőrségen.

Később a Facebook-oldalán azt írta: "Most, vagyis hajnali 4.00-kor végeztem a rendőrségen. Egyelőre én vagyok a gyanúsított, mert a támadás elhárításakor kénytelen voltam egy riasztópisztollyal kétszer a levegőbe lőni. Az hogy csoportosan, előre kitervelten, részben rasszista/politikai okokból rámtámadtak nem számít. Itt tartunk."

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.