Politikai cirkusz Újbudán?

Elfogadhatatlannak tartja Molnár Gyula, Újbudai polgármestere, hogy kampánycélokra használják fel a képviselő-testület csütörtöki ülését, amelyen szó lesz a kerületben építendő iszlám központról - áll Molnár Gyula lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy Újbuda önkormányzata ma, vélhetően az utolsó testületi üléseinek egyikét tartja, melyen a kerület fejlődését és jövőjét alapvetően meghatározó, hosszabb ideje előkészített napirendek szerepelnek. Ezen kívül oktatási, kulturális intézmények vezetői pályázatainak elbírálása és kitüntetések odaítélése. A parkolási rendelet módosítása az új bevásárló központ körüli problémák kezelésére, lakók számára megnyugtatóan rendezheti a sajtóban Iszlám Központként szereplő kérdést is. Alapítványi támogatásokat ítél oda a gyermekek nyári táborozásához és Vis Maior keretet hoz létre a viharkárok enyhítésére.

Ezért megengedhetetlennek és elfogadhatatlannak tartom, ha valakik már a következő választásra készülve kampánycélokra kívánnák használni a testület mai ülését - szögezte le Molnár Gyula.

Hozzátette, ha bárkinek közérdekű felvetése, bejelentése van, a szükséges és lehetséges csatornák rendelkezésre állnak, de nem lehet célja a testület működésének megakadályozása. Ezért felkér "minden felelősen gondolkodó helyi képviselőt, hogy egyéni politikai célokat ne szolgáljon e vélhetően utolsó közös együttlétünkön, ne váljon a helyi parlament a helyi közélet zajos cirkuszává".

Molnár Gyula a képviselő-testület ülésén felhatalmazást kér, hogy ajánlatot tehessen a Budaörsi út mellé tervezett beruházás tulajdonosainak: kezdődjenek egyeztetések a terület visszavásárlásáról. Szorgalmazza, keressenek olyan megoldást, amely a környék lakói számára elfogadható, de sem az önkormányzatnak, sem pedig az iszlám közösségnek nem jelent hátrányt, illetve anyagi veszteséget.

A közlemény szerint Molnár Gyula a lakók érdekeit tartja a legfontosabbnak, márpedig szerintük a létesítmény megépülésével jelentősen nőne a forgalom. Bár a polgármester továbbra is hangsúlyt fektet a terület fejlesztésére, elfogadja a lakók ellenérzéseit. Kéri a testület tagjait, hogy az iszlám központ ügyét a jövőben ne politikai, hanem kizárólag városfejlesztési kérdésként kezeljék, tiszteletben tartva az iszlám vallás szabadságát és kultúráját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.