Pintér három pofonja

Negyven polgárőr kezd járőrözni Magyarbánhegyesen csütörtöktől. Mindezt az erőszakmentességet hirdető demonstráción jelentette be szerdán a Jobbik.

Erőszakmentességet hirdető demonstrációt tartott szerdán a Jobbik Magyarbánhegyesen a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület biztosítása mellett, amelyen egy jobbikos politikus is beszédet mondott. Szerinte ugyan nem esett szó a cigányokról, de a Független Hírügynökség szerint úgy fogalmazott, hogy a "csavargó fajt" az emberi társadalom hasznos tagjaivá kell nevelni. Elmondása szerint negyven polgárőr kezd járőrözésbe a településen csütörtöktől - számolt be az Origo.

A jobbikos Samu Tamás Gergő országgyűlési képviselő szerint nem Orbán Viktor adott két pofont a Gárdának, hanem Pintér Sándor belügyminiszter kapott Gyöngyöspatán és Hajdúhadházon hármat, egyet a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülettől, egyet a Jobbiktól, és egyet a társadalomtól. "Ezért le kell mondania a posztjáról" - mondta szerda este, a magyarbánhegyesi, erőszakmentességet hirdető demonstráción a képviselő.

A politikus elmondta, hogy a rendezvényen nem beszéltek a romákról, bár szerinte bizonyíthatóan van cigánybűnözés. Úgy fogalmazott, hogy a "csavargó fajt" az emberi társadalom hasznos tagjaivá kell nevelni. Emellett azt hangsúlyozta, hogy mielőbb a csendőrség felállítására és a rendőrség reformjára van szükség.

Samu Tamás Gergő és a rendezvény másik szónoka, Verebes Tibor, a Jobbik helyi elnöke a félelem elleni összefogás fontosságáról beszélt, és mindketten megerősítették, hogy csütörtök reggeltől a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület 40 tagja járőrözni kezd Magyarbánhegyesen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.