Polgári Platform: önbutítás, ha elzárjuk magunktól a politikai információkat

Ne tiltsuk le adataink használatának lehetőségét a választói névjegyzékben – ezt javasolja a Polgári Platform.

A választók az idén januártól megtilthatják, hogy a névjegyzékben szereplő adataikat a Nemzeti Választási Iroda kiadja a pártoknak, és így személyre szóló kampányüzenetekkel, kampánykiadványokkal keressék meg őket.

- Helyes, hogy dönteni lehet. Mégis, bármilyen csábítóan hangzik elsőre, a Polgári Platform azt javasolja a magyar választópolgároknak, ne éljenek ezzel a lehetőséggel, ne zárják el magukat a politikai információktól – mondta portálunknak Kész Zoltán, a Polgári Platform elnöke.

Hangsúlyozta: aki nem szavaz, lemond arról a jogáról, hogy beleszóljon tágabb közössége ügyeibe, és arról, hogy okkal kritizálhassa a megválasztott politikai erőket. Aki nem szavaz, az mások kezébe adja saját sorsát. Sőt, indirekt módon a kiközösítő, rasszista politikai erőket is támogatja, hiszen az alacsony részvétel a demokrácia értékrendjével szemben álló pártokat felerősíti.

- A szélsőséges választók ugyanis mind elmennek szavazni - fogalmazott az elnök.

Ahhoz, hogy értékrendünknek és érdekeinknek megfelelő döntést hozzunk a választásokon, elengedhetetlen, hogy a pártokról, jelöltjeikről és programjaikról több forrásból tájékozódjunk, indokolta Kész Zoltán a Polgári Platform álláspontját.

Szerinte a  választási ígéretek és programok ismeretében lehet a politikusokon később számon kérni vállalásaikat: az kritizálhatja megalapozottan egy párt vagy politikus teljesítményét, aki tudja, mit állított a kampányban, és milyen ígéretét szegte meg.

- Közkeletű hiedelem, hogy a kampány a népbutítás eszköze. Sokkal inkább igaz, hogy az információtól való szándékos elzárkózás az önbutítás eszköze - fogalmazott a platform vezetője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.