Egy borsodi város tüntetni kész a patakja miatt

Hónapok óta hiába kéri Szikszó, hogy takarítsák ki a Vadász-patrak medrét, mert baj lesz, eddig süket fülekre találtak. Most „megfenyegették” a vízügyet, hogy tüntetni is készek a patakért.  

Takács Lászlóné, Szikszó alpolgármestere a boon.hu-nak  arról beszélt, a fenyegetés talán nem marad hatástalan. A Vadász-patak fenntartása az Észak-magyarországi Vízügyi és Környezetvédelmi Igazgatóság feladata, s a hat évvel ezelőtti nagy árvíz azért is okozott olyan nagy pusztítást Szikszón, mert a védművek alacsonyak voltak, és a meder sem volt karbantartva.

– A meder iszapos, gyomos, bedőlt fák akadályozzák a víz lefolyását. Hónapok óta levelezünk már a vízügyi szervezet igazgatójával, elfogyott a türelmünk, már kilátásba helyeztünk egy polgári elégedetlenségi megmozdulást is, a Vadász-patak forgalmas vashídjánál - mondta az alpolgármester, aki szerint részben ennek is köszönhető, hogy megmozdult a hivatal, s azt ígérték, még az idén ősszel elvégzik a meder kotrását, takarítását, jövő tavasszal pedig a gyomosodás elleni vegyszeres kezelést.

A szikszóiak persze úgy vannak ezzel: majd hiszik, ha látják. 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.