Pokorni: a becsületemről még nem vitáztam, de állok elébe

Pokorni Zoltán sem oktatási államtitkár, sem miniszter nem kíván lenni, az oktatási bizottság elnökeként él azzal a lehetőséggel, hogy megfogalmazza álláspontját - közölte a Fidesz alelnöke annak kapcsán, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár etikai vizsgálatot kezdeményezett ellene.

Nehéz erről érzelmek nélkül beszélni - kezdte mondandóját a fideszes politikus. Az oktatással kapcsolatos törvények megalkotása évtizedekre fogja meghatározni akár több generáció életét Magyarországon, ezért egyetlen kérdést sem lehet a szőnyeg alá söpörni - fogalmazott Pokorni Zoltán. Hangsúlyozta, olyan horderejű ügy ez, amely fontosabb annál, semhogy valaki megsértődjön vagy nehezen viselje, esetleg személyes sértésnek vegye a szakmai véleményt. Sem oktatási államtitkár, sem oktatási miniszter nem kívánok lenni, ám az oktatási bizottság elnökeként módom van megfogalmazni az álláspontomat - mondta.

23 éve politizálok, de még soha nem vonta senki kétségbe az erkölcseimet - fogalmazott a fideszes szakpolitikus, hozzátéve: annak idején azért csatlakozott a Fideszhez, mert azt látta, annak politikusai egyenesen beszélnek, azt mondják, amit gondolnak és úgy is cselekszenek. Kiemelte: számtalan szakmai, oktatási vitában vett részt, és sokszor vitatkozott a politikai térfél túloldalán állókkal vagy a vele együtt dolgozó politikustársaival is. A becsületemről azonban még nem folytattam vitát senkivel. A mi pártunkban, Fidesz-tagok között eddig ez nem volt szokás. Ám nem tehetek mást, állok elébe - mondta.

A Magyar Hírlap hozta nyilvánosságra, hogy Hoffmann Rózsa KDNP-s oktatási államtitkár - aki kettős, fideszes és KDNP-s párttagsággal rendelkezik - etikai eljárást szándékozik indítani a fideszes politikussal szemben. A Fidesz etikai bizottsága megkapta Hoffmann Rózsa beadványát, amelyben vizsgálatot kezdeményez Pokorni Zoltán ellen, a testület azonban még nem döntött róla - közölte a Fidesz-frakció sajtófőnöke szerdán az MTI-vel. Az ügyről már tájékoztatták Orbán Viktor miniszterelnököt is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.