PM: El a kezekkel a gimnáziumoktól!

Vonja vissza a kormány azt a javaslatát, amely országszerte tucatnyi gimnázium státusának visszavonását célozza - szólított fel szombati budapesti sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért (PM) színeiben politizáló független országgyűlési képviselő.

A politikus emlékeztetett rá, hogy az Oktatási Hivatal honlapján néhány napja megjelent, több ezer oldalnyi koncepció tervei alapján tucatnyi gimnázium, köztük a budapesti Than Károly és a Budai Gimnázium sorsa pecsételődik meg. Karácsony Gergely kifogásolta, hogy a szakmai szervezeteknek csak néhány napjuk van arra, hogy véleményezzék a kormányzati elképzeléseket.

Mint elmondta: kezd megvalósulni az a kormányzati koncepció, amely a Széll Kálmán Terv, illetve szakképzési koncepció alapján drasztikusan csökkenteni kívánja az érettségit adó képzési lehetőségekhez való hozzáférést. Miközben Orbán Viktor arról beszél, hogy Magyarországot a tudás földjévé kell tenni, úgy tűnik, hogy a valós politikai szándéka mégis az, hogy a tudatlanság és a kiszolgáltatottság helye legyen az ország - fogalmazott Karácsony Gergely.

Hozzátette: ez a koncepció teljesen ellentétes azzal, mint amit az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Szövetség gondol arról, hogy miként lehet Magyarországot hosszú távon növekvő pályára állítani. Alacsony hozzáadott értékű fizikai munkával nem lehet Magyarország versenyképes a keleti országokkal - vélekedett a PM politikusa. Karácsony Gergely ezért felszólította a kormányt, hogy vonja vissza ezt a javaslatát, ne szűkítse a gimnáziumi férőhelyek számát, hiszen a demográfiai folyamatok is éppen azt mutatják, hogy több gimnáziumra lenne szükség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.