A PM ÁSZ-vizsgálatot és Horváth András meghallgatását követeli

A PM-es Scheiring Gábor rendkívüli számvevőszéki vizsgálatot kezdeményez a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiemelt adózók igazgatóságán az adóhatóságot ért vádak miatt.

A független képviselő - mint azt csütörtöki blogbejegyzésében tudatta - javasolja a parlament költségvetési bizottsága rendkívüli ülésének összehívását is, hogy meghallgassák Horváth András volt adóellenőrt, a NAV elnökét, a kiemelt adózók igazgatóságának vezetőjét, Varga Mihály jelenlegi és Matolcsy György volt nemzetgazdasági minisztereket, valamint Rogán Antalt, a Fidesz frakcióvezetőjét, akinek két éve már írt az ügyről Horváth András.

A volt adóellenőr november 8-ai sajtótájékoztatón arról beszélt: nagyobb hazai cégek és multinacionális vállalatok több mint ezer milliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál.

Állítását később is megismételte, hozzátéve, ezzel kapcsolatban tett feljelentését követően - egy sajtóhír alapján - az ügyészség feljelentéskiegészítést kért.

Scheiring Gábor levélben fordult Domokos Lászlóhoz, az Állami Számvevőszék elnökéhez és Nyikos Lászlóhoz, a költségvetési bizottság jobbikos elnökéhez.

Ezekben azt írja: Horváth András állításai alapján felmerül annak gyanúja, hogy a NAV kiemelt adózók igazgatósága nem tesz meg mindent a jogszabályok adta lehetőségeken belül az adócsalások felderítése érdekében, ezért tartja szükségesnek "az adófizetők megnyugtatása érdekében" az ÁSZ-vizsgálatot és a költségvetési bizottság összehívását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.