PM: Újabb hamis foglalkoztatási adatok a kormánytól

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint az Orbán-kormány minden trükköt bevet, hogy javítsa a statisztikákat, de a valódi kiút nem ez, hanem az alapjövedelem bevezetése, az oktatás reformja, a továbbképzés és munkahelyteremtés jelentik.

– Az orbáni sikerpropaganda újabb trükkökkel palástolja a valódi problémákat: míg a kormány azt állítja, hogy egy többmilliárdos népszavazással gondoskodik az emberek biztonságáról, azalatt súlyos létbizonytalanságban élnek milliók Magyarországon. A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint az emberek megélhetési biztonságát kell megteremteni – olvasható a párt közleményében.

Mint írják, Varga Mihály és a kormány minden trükköt bevet, hogy javítsa a statisztikákat: ilyen ötlet volt a honvédségi kényszersorozás, a speciális közmunka bevezetésének terve, a totálisan elhibázott közmunka-program, amely nem más, mint hogy Orbánék el tudják adni saját, a szegények még nyomorultabbá tételével járó embertelen politikájukat. 

Mindeközben a valóságban helyenként a gazdaság működését bénító munkaerőhiány, máshol tömeges munkanélküliség van. A kormány bevezette az Európai Unió legrövidebb ideig járó munkanélküli segélyét, ami akadálya az álláskeresésnek, munkáltatók és munkavállalók egymásra találásának.

Magyarországon 4 millióan élnek létminimum alatt. A dolgozói szegénység nő, körülbelül egymillió dolgozó fizetése még a létminimumot sem éri el. A problémák elterelésének fedőterve a népszavazás, amellyel feledtetik a korrupt kormány hazugságait, az emberek megélhetési problémáit. A Párbeszéd Magyarországért szerint nem ez a kizsákmányoló helyzet, hanem az alapjövedelem bevezetése, az oktatás reformja, a továbbképzések és munkahelyteremtés jelenti a valódi kiutat – zárul a közlemény.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.