PM: méltó bért minden szakdolgozónak!

A kormány saját maga ismerte be, hogy a gazdasági és műszaki egészségügyi dolgozók nem számíthatnak béremelésre az egészségügyben – közölte a Párbeszéd Magyarországért.

– A kormány miért tesz különbséget az egészségügyben a közalkalmazotti és más foglalkoztatási jogviszonyban dolgozók között? című írásbeli kérdésre adott válaszában a kormány maga ismerte el, hogy az egészségügyben, műszaki, valamint gazdasági területen dolgozók nem számíthatnak semmiféle béremelésre az elkövetkező években – írja közleményében a Párbeszéd Magyarországért (PM). A párt azt követeli, hogy ezek a szakemberek is méltó bért kapjanak a munkájukért.

Mint írják, hiába ígért nagymértékű béremelést a kormány az egészségügyben jövőre, senkinek sem lesz könnyebb 2017-ben sem. Az ápolók néhány ezer forintos nettó béremelésre számíthatnak, így továbbra is ők lesznek a szociális dolgozók mellett a leginkább alulfizetett munkavállalók. A műszaki és gazdasági területen dolgozó egészségügyisek viszont még erre sem számíthatnak, a kormány nem tervezi emelni az ő bérüket.

Közel 80 ezer ember dolgozik az egészségügyben rettentően alacsony bérért, rendkívül rossz körülmények között. A kormány pedig aprópénzzel próbálja befogni a szájukat. A Párbeszéd Magyarországért méltó bért követel minden szakdolgozónak. Legalább 120 milliárdos plusz forrásbevonásra lenne szükség ahhoz, hogy minimum 50 százalékkal emelkedjen az összes szakdolgozó bére – zárul a PM közleménye.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.