Plusz 1,2 milliárd forint kormányzati kommunikációra

Váratlanul pluszforrás jutott a 2012-es kormányzati kommunikációra: átcsoportosításokkal 1,2 milliárd forint többletpénzt fordíthatnak a kabinet tevékenységének népszerűsítésére.

Az összesen 1,2 milliárd forint pluszforrást a már rég lecsengett EU-elnökség felkészülési pénzeiből és a miniszterelnökség rendkívüli előirányzatából csippentik ki – derítette ki a Hvg.hu.

A portál a keddi Magyar Közlönyre hivatkozva azt írta: 610 millió forint átcsoportosítását rendelte el a kormány a Külügyminisztérium költségvetéséből, amit még a 2011. első félévében lezajlott magyar EU-elnökségre való felkészüléshez kapott. Ez a pénzt most a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz (KIM) kerül át "összkormányzati kommunikációra".

Hasonló célra a Miniszterelnökség is 600 milliót ad át a rendkívüli kormányzati intézkedésekre elkülönített alapból. Itt az a kikötés, hogy amit a KIM nem használ fel, azzal el kell számolnia a Miniszterelnökséggel.

A Hvg.hu megkereste a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot, hogy mire szeretnék költeni a pluszpénzt – várják a hivatalos választ. Elképzelhető, hogy az országimázst szeretnék nagy PR-akciókkal javítani külföldön, mint amire már volt utalás. A 2012-es költségvetésben a vonatkozó minisztériumi fejezetben egyébként nincs külön feltüntetve, hogy mennyit különítenek el kormányzati kommunikációra – írja a Hvg.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.