Plázapangás: "Ennek így nincs értelme"

Bezárt CBA-szupermarketet láttunk, megírjuk. A Corvin Plaza legfelső szintjén az ételudvar kinyitott ugyan, de a vendégek száma alaposan megcsappant. A földszinti fagylaltos forgalma is jócskán visszaesett.

Vasárnap ugyan üzleteink zárva tartanak, de ételudvarunk, kávézóink, illetve a földszinten található fagylaltos pultunk is örömmel látja vendégeit – csábította honlapján a vásárlókat a Corvin-negyedben lévő Corvin Plaza.

Nem mindenki tájékozódott előre az interneten. Egy 22 éves lány például „próba szerencse alapon” jött ebédelni, és csak reménykedett abban, hogy legalább a „kajálda részleg” nyitva lesz. Ennek ellenére meglehetősen mérgesnek látszott: tanul és dolgozik, egyedül hétvégén van ideje vásárolni.

A Corvin Plaza átjáróházként is funkcionál. Találkoztunk olyan családdal is, amelyet nem különösebben zavart a bezárt boltok látványa. Eleve nem vásárolni, hanem sétálni indultak a babakocsival. „Ránk semmilyen hatással nincs, hétköznap megvesszük, ami kell” – vonogatta vállát az apa, majd hozzátette: tudja, hogy másoknak gondot okoz a vasárnapi zárva tartás.

A legalsó szinten – a többi üzlethez hasonlóan – a CBA-szupermarket is lehúzott redőnyökkel várja a hétfőt. A néhány lépéssel odébb lévő pénzváltóban unatkozó fiatalember elmosolyodott, amikor kora délután arról kérdeztük, volt-e már kuncsaftja aznap. Bólintott: „Persze, hogy volt. Egy! Azt hiszem, ezzel mindent elmondtam…”

A hatalmas épületben csak lézengtek az emberek. A földszinti fagylaltos forgalma legalább a felére esett, a legfelső szinten lévő „ételudvar”, ahol korábbi vasárnapokon mozdulni is alig lehetett, a harmadáig se telt meg. „Ennek így nincs értelme” – mondta az egyik pizzéria eladója. Pár hétig talán még próbálkoznak: ha így marad, akkor vasárnapokon ők is lehúzzák a rolót.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.