Pizzázó rendőrök és BKV-buszok várják a menekülteket a határon

Egyelőre nem látni menekülteket a letenyei nagy határátkelőnél, bár több BKV-busz is várakozott, hogy szükség esetén elszállítsák a migránsokat. Azt sem lehetett megfigyelni, hogy a hatráőrizetet megszigorították volna, néhány rendőr volt csak a közelben, katonákat, terrorelhárítókat nem lehetett látni.

Szombat kora délután három csuklós BKV-busz várakozott járó motorral a letenyei nagy határátkelőnél, a horvát-magyar határon - néhány órával azt követően, hogy lezárták a zöldhatárt.

BKV-buszokkal várják a menekülteket
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

A "tranzit járat" és "különjárat" feliratokkal ellátott buszokban a sofőrok bent pihentek, mint helyszíni tudósítóinknak elmondták, tegnap rendelték ki őket. A sofőrök tudomása szerint minden határállomásra rendeltek ki buszokat - bár a letenyei kis határátkelőnél munkatársaink ezt nem tapasztalták. Igaz, ennek magyarázata lehet az is, hogy a két átkelő egymás mellett található.

A megszigorított határőrizetnek nem volt nyoma, csak néhány rendőrautót lehetett látni szombat kora délután, katonáknak  és tekeseknek nem volt nyoma. Azt, hogy a helyzet nem nevezhető feszültnek, az is jelzi, hogy a rendőrök pizzát rendeltek a határra ebédidőben - tapasztalták munkatársaink.

Pizzát ebédeltek a rendőrök
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Bár tudósítóink nem láttak a határon menekülteket, a Hina horvát hírügynökség ugyanakkor nem hivatalos forrásból úgy tudja, a horvát hatóságok a letenyei határra is akarnak migránsokat szállítani.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.