Piroslap a bunyós polgármesternek

Azonnali lemondásra szólítja fel Fót fideszes polgármesterét a szocialista párt, mondván: sem polgármester, sem közéleti szereplő nem lehet Magyarországon az, aki nem tud uralkodni az indulatain.

Az MSZP Pest megyei elnökhelyettese, Varju László szerint azonnal le kell mondania Fót fideszes polgármesterének, Mádly Zsoltnak, a kedden történtek miatt. Sem polgármester, sem közéleti szereplő nem lehet ugyanis Magyarországon az, aki nem tud uralkodni az indulatain.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

"Nem bízhatjuk a települések vezetését olyan emberre, aki kivetkőzik emberi mivoltából, és másokkal szemben erőszakoskodik" -  írja közleményében Varjú László.

Mint arról már beszámoltunk, Fábry Béla, Fót MSZP-s alpolgármesterének elmondása szerint a polgármester elleni bírósági kereset benyújtása szerepelt volna a keddi testületi ülés napirendjén. A képviselők egy része szerint ugyanis a város első embere sorozatos  törvénytelenségeket követ el, ezért indokolt lenne tisztségének megszüntetése.

A polgármester azonban megakadályozta az ülés megtartását. Jogvitába, szóváltásba keveredtek, miközben Mádly Zsolt a keze ügyében lévő konnektorral megdobta őt, amitől eleredt az orra vére. Ezek után az alpolgármester elment a rendőrségre, ahol bejelentést tett az esetről.

Pozderka Gábor, a Fidesz városi alelnöke, képviselőként és szemtanúként szintén beszámolt a történtekről. Szerinte az ülést nem volt joga az alpolgármesternek összehívni, emiatt alakult ki a szóváltás. A vita hevében az alpolgármester a polgármester kezére ütött, ő pedig kitépte a mikrofon zsinórját az asztalba épített csatlakozóból. A zsinór vége a lendülettől elérte az alpolgármester arcát. Megfogalmazása szerint ekkor a sértett teátrális módon szenvedést színlelt, de közben nem látszott, hogy vér folyt volna az orrából.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, a feljelentés a dunakeszi rendőrségre érkezett, ahonnan a helyi bírósághoz továbbították az ügyet. A bíróság könnyű testi sértés miatt jár el. Egy másik, szintén a fóti önkormányzatot érintő ügyben a megyei főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya folytat nyomozást - utalt rá  Beluzsárné Belicza Andrea.

A város polgármestere ugyanis még júniusban tett ügyészségi bejelentést vesztegetés gyanúja miatt. Egy titokban készített hangfelvételen az önkormányzat pályázati pénzei egy részének megszerzéséről beszélgettek hárman, ennek részleteit kutatják a rendőrök.

Varju László erre utalva azt írta, a Pest megyei MSZP szeretné tudni, hogy a Fidesz lemondatja-e egyrészt gyanúba keveredett, másrészt "bizonyíthatóan garázda módon működő kis diktátorát, a fóti polgármestert". "Ez az a stílus, amire a kétharmadra edző Fidesztől számíthatunk?" - tette fel a kérdést a politikus.

A Beluzsárné Belicza Andrea  által is említett, titokban készített hangfelvétellel kapcsolatban kifejtette: e felvétel szerint egy helyi munka elnyerésére pályázó, az önkormányzat tulajdonában lévő építőipari kft. vezetője, a cég fideszes felügyelő bizottságának elnöke és egy jogász arról beszélgettek, miként lehetne a beruházáson belül többletforrásra szert tenni.

Ennek lényege, hogy a munkát alulértékelnék, majd a  pótmunkáért felvett pénz - közel 30 millió forint - egy részét maguk között osztanák el. A felvételen elhangzott az is, hogy baj esetén "Kövér Lacihoz lehet fordulni" - írta Varju László.

Közlése szerint a fideszes polgármester sorozatos törvénysértésekkel akadályozza a város működését: idő előtt berekeszti az üléseket, visszatartja néhány alkalmazott fizetését, és önhatalmúlag elvonja a képviselő-testület jogkörét.

Az ügyben csütörtökön az MDF is megszólalt. Közleményükben azt  írták: a fóti korrupciógyanús ügy csak a "jéghegy csúcsa", Kövér  Lászlónak pedig tisztáznia kell, hogy kellett-e intézkednie ilyen ügyletekben. A demokrata fórum szerint a "Fideszt érintő korrupciógyanú" mellett tisztázni kell az ügy "MSZP-s szálát" is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.