Pintér szerint nem is azt mondta Gergényiről

Pintér Sándor szerint nem nyilatkozott olyat, hogy nem gondolja, hogy Gergényi Péter volt budapesti rendőrkapitány törvénytelenül járt volna el a 2006-ban, az oszlatások levezénylésénél.

Pintér Sándor leendő belügyminiszter az észak-borsodi Ózdon - ahol a nemzeti konzultáció-sorozat első állomását tartották - újságíróknak azt nyilatkozta: a pontos interjút kellene elővenni Gergényi Péterrel kapcsolatban. Azt mondta: "a Balsai miniszter úr, volt miniszter úr lett kijelölve ennek a kérdésnek a kezelésére. Úgy gondolom, hogy ő meg fogja tenni a szükséges intézkedéseket".

Arra a kérdésre, hogy fenntartja-e korábbi véleményét, amely szerint törvényesen járt el Gergényi Péter 2006-ban, úgy fogalmazott: "én ezt nem mondtam. A pontos interjút kellene elővenni, ami egy kártyán nálam megtalálható, hogy ha megkérdeznek egyszer, oda fogom adni. Köszönöm".

A belügyi tárca várományosa május eleji bemutatkozó nyilatkozatai egyikében, az Index internetes portálnak arról beszélt: nem gondolja, hogy Gergényi Péter volt budapesti rendőrkapitány törvénytelenül járt volna el a 2006-os oszlatások levezénylésénél, de az ügyészség feladata lesz ezt megállapítani.

Orbán Viktor a Fidesz-KDNP frakciószövetség május 5-i alakuló ülésén az Országházban azt mondta: a Fidesz-KDNP első döntése, amint megkapja a kormányzati felhatalmazást, az lesz, hogy egy miniszterelnöki megbízottat nevez ki Balsai István személyében a 2006 októberében történtek kivizsgálására. Ebben az ügyben nincs helye óvatosságnak, hezitálásnak - hangsúlyozta akkor Orbán Viktor.

A leendő kormányfő kijelentette: nem fogják szó nélkül hagyni, ami 2006. október 23-án történt. "Ezért felelni kell" - a törvényes keretek között - mindenkinek, aki ebben részt vett. Nincs kivétel sem rangra, sem beosztásra, sem életkorra tekintettel - szögezte le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.