Pintér nem szégyelli, hogy a nyugdíját is felveszi

Pintér Sándor belügyminiszter miniszteri fizetése mellett továbbra is felveszi a munkaviszonya után járó korkedvezményes, 150 ezer forintos nyugdíját. Szerinte jogosan teszi mindezt.

Dorosz Dávid (LMP) írásbeli kérdést intézett Pintér Sándorhoz. Az ellenzéki politikus az után érdeklődött, hogy a tárcavezető "korrektnek érzi-e", hogy felveszi az adómentes, korkedvezményes nyugdíját, miközben a kabinet rendelkezése szerint ma már adót kell fizetni az ilyen nyugellátások után is.

Pintér január 2-án érkezett válaszában az áll, Dorosz Dávid feltevései "ismerethiányon alapulnak". Pontokba szedve igyekezett cáfolni az LMP-s politikus állításait, illetve érvelni nyugdíja jogossága mellett.

"Amikor kényszernyugdíjaztak, gyakorlatilag vagyontalan voltam. A 38 ezer forintos nyugdíjam a családom létfenntartását sem fedezte. Vagyonomat a piaci szférában, ellenzéki politikai párt szimpatizánsaként, folyamatos APEH ellenőrzés mellett alapoztam meg. Soha semmit nem privatizáltam, állami tulajdonból nem vásároltam. Mielőtt ismételt politikai pályára léptem, érdekeltségeimet – a korrektség jegyében – eladtam. Üzleti tevékenységem eredményes volta miatt cégeim és személy szerint én több milliárd forint adót fizettem" – olvasható Pintér válaszában.

"Negyvenhat évig fizettem társadalombiztosítást. Az aktív állományra fordítottuk az elvont összeget (...) A Kormány úgy alakítja döntéseit, hogy az az ország előnyére váljon, azok kötelmei, eredményei a Kormány tagjaira is vonatkoznak" – tette hozzá a belügyminiszter, és többször is megjegyezte, "igen", jogosnak tartja 150 ezer forintos nyugdíját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.