Pintér Sándort külföldi szervezetek próbálták lejáratni

A miniszterelnök nem jelzett aggályt Habony Árpáddal kapcsolatban, aki semmilyen tisztséget nem visel, és nincs szerződéses jogviszonyban állami cégekkel – mondta a Magyar Nemzetnek Pintér Sándor belügyminiszter.

A tüntetőket és a rendőröket egyaránt megdicsérte Pintér Sándor belügyminiszter a Magyar Nemzet online felületén megjelent interjúban, mert a tüntetők többsége korrekt módon viselkedett a rendőrökkel, akik pedig szakszerűen jártak el.

 

"Idáig jól teljesítettünk"

A belügyminiszter eltúlzottnak ítéli a számítást, hogy 2018-ra félmillió közmunkás lesz Magyarországon. Hozzáteszi azonban: továbbra is alapvető célkitűzés, hogy az egészséges, életerős állampolgárok ne adományokból, támogatásokból, hanem az általuk végzett rendszeres és hasznos tevékenységből, munkából éljenek. Elmondható, hogy idáig jól teljesítettünk, az idei átlagos közfoglalkoztatotti létszám megközelíti a kétszázezret. Számára egyértelmű, hogy a támogatási rendszer egyes elemeinek megszűnésével az érintetteket a közfoglalkoztatási rendszerben kell alkalmazni.

 

Pintért külföldi szervezetek próbálták lejáratni

Pintér Sándor az interjúban kijelenti: a polgári elhárítás nem figyelte, és nem figyeli a Magyarországgal szövetséges államok diplomatáit és titkosszolgálati munkatársait, annak ellenére sem, hogy a miniszterelnök nemrég arról beszélt: az Egyesült Államok több száz millió dollárt különített el arra a célra, hogy kéttucatnyi közép- és kelet-európai országot nyomás alá helyezzen. A miniszter szerint az országban ma nem működik olyan szélsőjobboldali szervezet sem, amely veszélyt jelentene az alkotmányos rendre.

A belügyminiszter nem konkrétan André Goodfriend amerikai ügyvivővel kapcsolatban, hanem általánosságban mondta egy konferencián, hogy „egy államhatalmi szervezeten belül a korrupció ugyanakkora veszélyt jelent, mint az, ha ártatlan embereket próbálnak korrupció gyanújába keverni vagy más méltatlan üggyel meggyanúsítani”. Hozzátette: külföldi szervezetek már többször próbáltak az ő lejáratására is olyan eseményeket kreálni, amelyek soha nem történtek meg. Konkrét példát azonban kérdésre sem említett.

 

Az Alkotmányvédelmi Hivatalnak nincs dolga Habony Árpáddal

A lap megkérdezte: tárt-e fel a polgári elhárítás olyan nemzetbiztonsági kockázatot Orbán Viktor miniszterelnök környezetében, amelynek kivizsgálását a kormányfő egyik tanácsadója, Habony Árpád esetében az ellenzék sürgeti? (Mint ismeretes, a Párbeszéd Magyarországért vagyongyarapodási eljárást kezdeményezett Habony ellen, akit „milliárdos munkanélkülinek” neveztek. Az érintett jogi lépéseket helyezett kilátásba „a hamis látszatot keltő kijelentések terjesztőivel” kapcsolatban.)

A miniszter a kérdésre azt felelte: tudomása szerint Habony Árpád semmilyen tisztséget nem visel, nincs szerződéses jogviszonyban állami cégekkel, ezért az Alkotmányvédelmi Hivatalnak sincs dolga a személyével. A miniszterelnök úr sem jelzett aggályt Habony Árpáddal kapcsolatban.

Egyre több az illegális menekült

Pintér Sándor utalt arra, hogy rohamosan nő az illegális menekültek száma. „Az illegális migráció területén megfogalmazott elvárások és az uniós menekültügyi rendelkezések ütköznek egymással, nekünk pedig az utóbbi előírásokat kell előtérbe helyeznünk” - mondta, utalva a kérdésben is benne rejlő hazai aggodalomra, hogy túl sokat kell költenünk a menekült státuszt kérők ellátására.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.