Petrasovits Anna visszatér

A rendszerváltáskor a Magyar Szociáldemokrata Párt elnökeként ismertté vált Petrasovits Anna is ringbe száll a június európai parlamenti választáson, mint a "történelmi" szocdemek listavezetője.

A rendszerváltás éveiben a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) elnökeként ismertté vált Petrasovits Anna vezeti a "történelmi" Szociáldemokrata Párt (SZDP) európai parlamenti listáját - jelentették be a parlamenten kívüli formáció pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A világ olyan paradigmaváltás előtt áll, hogy egy szociáldemokrata mentalitású politikusnak szerep juthat - magyarázta Petrasovits Anna, hogy miért fogadta el az SZDP felkérését. Egyúttal hangsúlyozta, hogy az elmúlt két évtized alapvetően neoliberális politikája "a végletekig szétzilálta" az országot és a társadalmat, miközben a privatizációt nem követte a nagy rendszerek átalakítása, a megszorítások pedig csak a legszerényebb érdekérvényesítő képességű rétegektől vesznek el.

Az SZDP az eseményen kiosztott szórólapja egyebek között a "gazdasági önvédelmet", a magyar gazdák, vállalkozók "helyzetbe hozását", a hazai munkahelyek megvédését, "a magyarokat sújtó versenyhátrány" megszüntetését szorgalmazza.

Egyben a korrupció felszámolását, a bürokrácia túlkapásainak megszüntetését hatékonyan szolgáltató állam megteremtését, az antiszemita és a rasszista propaganda elleni fellépést említi a szervezet céljai között.

Az SZDP a 2004-es EP-választásokon a voksok 0,4 százalékát szerezte meg, akkor Szűrös Mátyás egykori ideiglenes köztársasági elnök elnöklete és listavezetése alatt; a mostani tájékoztatón sem a párt vezetői, sem Petrasovits Anna nem vállalkozott eredményük becslésére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.