Így nem mehet tovább! – az Országgyűlés elé vinné harcát a halállal versenyt futó nő

A ritka betegséggel küzdő Forgács-Fejes Mária, akiről lapunkban is írtunk, petíciót fogalmazott meg a betegellátás javításáért, s azt várja, hogy kéréseiről az Országgyűlés döntsön.

A betegség kialakulásakor azonnali vizsgálatokat, kivizsgálásokat a szakrendeléseken belül! A napi betegszám limit és várólisták megszüntetését! A kórházi fekvőbeteg betegellátás napi összegének 2000 forintra emelését a jelenlegi 800 forint helyett. Az egészségügy reális finanszírozását a tényleges betegszám, tényleges eszközszükséglet, reális bérszükséglet alapján! Az egészségügyben és minden területen a pályakezdői alap minimálbér nettó 140 000 forintra emelését! A munkáltatói járulékok drasztikus, ötven százalékkal történő csökkentését! - egyebek között ezt követeli Forgács-Fejes Mária, akinek hétfőn írtunk a történetéről.

Fotó: Mediaworks

A ritka betegséggel küzdő, másfél éve egyik orvostól a másikig irányított, de diagnózist azóta sem kapott besenyszögi asszony most petíciót fogalmazott meg, s azt várja, hogy kéréseiről a parlament döntsön. Követeléseit a peticiok.com oldalon osztotta meg, s azt kéri: minél többen támogassák.

A nol.hu-nak kedden délelőtt elmondta, folytatja lassan két hete kezdett éhségsztrájkját, amellyel arra akarja felhívni a figyelmet, hogy romokban van az egészségügy. Addig folytatja az éhségsztrájkot, amíg nem jönnek rá, mi a valódi oka betegségének. Mióta elkezdődött az ámokfutás a furcsa tüneteivel, azóta nem tud dolgozni, párja kilencvenezer forintos jövedelméből élnek Besenyszögön, ebből kellene fedezni az utazások és magánrendelések költségeit.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.