Péterfalvi megszüntette az E14 elleni vizsgálatot

Az adatvédelmi hatóság vezetője megszüntette az Együtt 2014 toborzó akciójával kapcsolatos adatvédelmi vizsgálatot - tájékoztatta lapunkat a Haza és Haladás Egyesület sajtóosztálya.

A mai napon megérkezett Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetőjének válasza, melyben kimondja az Együtt 2014 csatlakozási kampányával kapcsolatban indult vizsgálat megszüntetését. A hatóság tudomásul vette és nyugtázta azokat a technikai jellegű módosításokat, melyeket korábbi kérésével összefüggésben az Együtt 2014 nevében a Haza és Haladás Egyesület végrehajtott - írta közleményében az Haza és Haladás Egyesület.

A hatóság tudomásul vette, hogy a nyilatkozatból a harmadik államokra vonatkozó részt a Haza és Haladás törölte. Ennek megfelelően az Egyesület a jövőben sem fog más adatfeldolgozót igénybe venni, mint amelyet a magyar jogszabályok és az EU-irányelv is lehetővé tesz. Mindezek fényében, a hatóság az állampolgári bejelentés alapján indult vizsgálatot megszüntette, együttműködésünket pedig megköszönte - írták közleményükben. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.