Péterfalvi szerint rendben volt a nemzeti konzultáció

A Miniszterelnökség a hatályos adatvédelmi előírásoknak megfelelően járt el a bevándorlásról és terrorizmusról szóló nemzeti konzultáció során, betartotta a különböző adatbázisok elkülönített tárolására és az adatok törlésére vonatkozó előírásokat – állapította meg Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke.

Péterfalvi Attilához Harangozó Tamás országgyűlési képviselő, az MSZP frakcióvezető-helyettese fordult június 18-án, sérelmesnek tartva a Miniszterelnökség adatkezelését a nemzeti konzultáció során. A NAIH elnöke – ahogy az a Harangozó Tamásnak csütörtökön írt leveléből kiderül - személyesen ellenőrizte a Miniszterelnökség adatkezelését, és ennek során megkapta a személyes adatok megsemmisítéséről szóló, augusztus 5-én kelt jegyzőkönyvet.

A Miniszterelnökség arról is tájékoztatta Péterfalvi Attilát, hogy az informatikai rendszerében „az internetes konzultáció megszüntetéséig (2015. július 23-áig) elkülönítetten tárolta a személyes adatokat és a véleményadatokat", azaz külön táblázatban kezelte a személyes adatokat és a konzultációs kérdésekre adott véleményadatokat.

A különválasztott táblázatok nem tartalmaztak semmilyen olyan jellegű adatot, amely alapján utólag össze lehetett volna párosítani a személyes adatokat a véleményadatokkal – jegyezte meg Péterfalvi Attila.

A rendelkezésére álló információk alapján megállapítható, hogy a Miniszterelnökség a különböző adatbázisok elkülönített tárolása és az adatok törlése során a hatályos adatvédelmi követelményeket betartva járt el - írta a NAIH elnöke.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.